Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські школярі тепер на уроках будуть з калашами, гвинтівками та сухими пайками

23 жовтня 2014 р., 18:52

Дітей навчатимуть військовій підготовці.

Макети автомата Калашникова, пневматичні гвинтівки, саперні лопатки, протигази, пневматичні гвинтівок, речові мішки, фляги, навіть набори сухих пайків – всі ці необхідні навчальні набори отримали ужгородські школярі. У ліцеї “Лідер” (загальноосвітня школа №20) відбулася офіційна передача комплектів з військової підготовки управлінню освіти Ужгородської міськради.



Ідея – якісно відновити у школах уроки з військової підготовки і, головне, наповнити їх необхідним наочним приладдям, виникла в активістів Громадської ради при міськраді. «Ми почали вивчення цієї проблеми і зрозуміли, що останні 10 років у шкільній сфері цей предмет геть занедбаний, переважно через відсутню матеріальну частину, - розказує Олег Пагулич, заступник голови Громадської ради. У нинішній час молодь має розуміти, як з нею поводитися. Ми звернулися до народного депутата Василя Ілліча Ковача за підтримкою. Крім того, що ми підготували школам комплекти для військового навчання, плануємо відновити у місті роботу щонайменше двох тирів, щоб молодь могла тренуватися, а також спорудити смуги перешкод». 

Василь Ілліч Ковач, присутній на урочистій передачі приладдя школам, зауважив, що в час його навчання спочатку у школі, а згодом у технікумі у Сваляві інтенсивно навчалися воєнній справі. Тож коли хлопці йшли в армію, були повністю підготовлені. «Зараз на схід, де відбувається антитерористична операція, забирають людей, які ніколи не тримали автомат у руках. Упродовж кількох десятків років армію довели до такого стану, що солдати один раз тримають зброю під час присяги, - каже Василь Ілліч. - Необхідно відновити військово-патріотичне виховання в школах. Добре, що вже зрозуміли в Україні необхідність фінансування армії та якісного її оновлення. У бюджет наступного року вже закладено кошти, які в кілька разів перевищують витрати, котрі йшли на потреби армії до цього часу. Радий, що знайшлися ініціатори потрібної справи у нас в Ужгороді. Готовий завжди підтримувати такі починання».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp