Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопські митники забрали в угорця 17 тисяч євро

24 жовтня 2014 р., 12:31

Такою сумою він поплатився за порушення митних правил.

Напередодні в зону митного контролю на митний пост «Тиса» Чопської митниці заїхав угорець на «Ауді А6». Пройти митний контроль громадянин вирішив по «зеленому коридору». Цей вибір звільняв його від подачі письмової декларації та означав, що громадянин не перевозить заборонених та обмежених для переміщення предметів.

Аналізуючи та оцінюючи ризики, працівниками митниці було здійснено поглиблений митний огляд. В результаті – в транспортному засобі виявлено 27 000 Євро, які переміщувались без ознак приховування.

Згідно із законодавством України на деякі товари встановлюються обмеження щодо їх переміщення через митний кордон до таких належить і валютні цінності. 

Відповідно до ч. 3 ст. 197 МК України обмеження щодо ввезення на митну територію України та вивезення за межі митної території України валютних цінностей, а також порядок переміщення їх через митний кордон України, у тому числі особливості декларування валютних цінностей (зокрема, визначення граничних сум валютних цінностей, які підлягають письмовому або усному декларуванню), можуть встановлюватися Національним банком України. Відповідно пункту 1 розділу 2 Постанови Правління Національного банку України від 27 травня 2008 року №148 «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу. Згідно пункту 3 цього розділу фізична особа - нерезидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Таким чином, громадянин Угорщини порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю, тобто у нього виявлено готівкову іноземну валюту, на яку встановлені обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Угорцю повернуто 10000 Євро., а 17000 – вилучено.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp