Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті видали книгу про історію гандболу та чемпіонство "Карпат"

24 жовтня 2014 р., 16:52

Саме гандбол сьогодні приносить славу Закарпаттю.

Про успіхи ужгородських «Карпат» написали книжку. Цього тижня в спорткомплексі «Юність» презентували книгу «Закарпатський гандбол: від витоків і до Олімпу». Її автор – відомий закарпатський спортивний журналіст Василь Гаджега. У своїй роботі він згадав все: від зароження гандболу на Закарпатті до сучасних звитяг ужгородських «Карпат». 

За словами В. Гаджеги, закарпатський спорт все своє життя засновувався на трьох «китах»: футболі, хокеї та гандболі. Але саме останній вид сьогодні приносить славу Закарпаттю.

«Саме гандбол сьогодні чи не найбільше заслуговує, аби про нього написали книгу. Про футбол багато написано, а ось про гандбол – ні. Тому цим і зайнявся», - зізнався автор видання. За його словами, робота «Закарпатський гандбол: від витоків і до Олімпу» - це книга про тих, хто творив історію успіхів гандболу. Мова йде про спортсменів, тренерів, меценатів.

«Там згадано 1 тисячу прізвищ, які любили гандбол, - повідомив В. Гаджега. - І доклали максимум зусиль, аби цей вид спорту був провідним». 

Як зазначив заступник голови закарпатської федерації гандболу Юрій Бухлак, ця книга є «фантастичною роботою». «Дуже добре, що є люди, які віддають свій час на таку справу, - зазначив він. - Тепер буде можливість показати свою історію, приклади для своїх дітей».

До речі, в цій книзі докладно описано не тільки три чемпіонства «Карпат», а й про почесного президента команди Олександра Ледиду, який чимало зробив для розвитку закарпатського гандболу і посприяв настанню його «золотих часів».

Між іншим, на презентації автор книги озвучив інформацію, що найближчим часом в області почнуть зводити музей закарпатського спорту. Де, звісно, гандбол займе особливе місце.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp