Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майстриня з Пилипця зведе незвичний храм

25 жовтня 2014 р., 14:03

Таке оригінальне захоплення має юна закарпатка

Десятикласниця Віталія Гойчук із села Пилипець, що на Міжгірщині, захоплюється модульним орігамі.

― Ідея творити з паперу у мене виникла спонтанно перед Великоднем. На щастя, в мережі Інтернет можна знайти багато цікавого та корисного. От і я на одному з сайтів прочитала про модульне орігамі, котре представляє собою техніку складання модулів із паперу в 3D конструкції. Розібравшись що до чого, зрозуміла ­­­― це моє, ― розповідає Віталія.

― Навчитися складати різноманітні фігурки з паперу не так і важко, необхідно тільки добре розібратися у схемах і, відповідно, правильно збирати самі модулі. Безперечно, велику роль відіграють також бажання і терпіння. Поєднуючи все це ­­― можна зробити щось і справді оригінальне. Моїм першим своєрідним мистецьким витвором стало пасхальне яєчко. Воно хоч і просте за складанням, але особисто для мене є символом початку нового етапу мого творчого пошуку.

У колекції школярки чимало різноманітних паперових шедеврів: квіти, вазони, кошики, казкові жар-птиці, лебеді… Останні, до речі, є її у любленими. Аби їх зробити, дівчині потрібен весь день. Найважче і найдовше, за словами Віталії, -- складання модулів із паперу, від яких, власне, і залежатиме остаточний вигляд виробу. А найлегше та цікавіше ­­­― створення фігури. Та найбільше в модульному орігамі дівчині подобається результат.

Між іншим, складає фігури Віталія не тільки заради свого задоволення, а й радує ними рідних та друзів. Уже більше десятка її близьких отримали в подарунок такі чудові витвори. Та найціннішим для нашої героїні є чайний сервіз і котеня, котрі вона зробила для своїх батьків на їх іменини.

До того ж захоплення Віталії приносить їй і певне матеріальне заохочення, адже її вироби неабияк подобаються туристам, які не проти їх придбати.

― На перші виручені гроші за свої роботи я купила побільше паперу для модульного орігамі. Адже чим більше займаєшся цією справою, тим більше вона затягує. Багатьох цікавить, що саме необхідно для створення таких фігур. Так от, я використовую звичайний папір для малювання, який може бути як білим, так і кольоровим, формату А4, інколи клей ПВА і ножиці. А далі ­― справа техніки, ― ділиться секретом створення виробу із паперу школярка. ― Правда, не завжди все виходить відразу, а тому необхідно бути наполегливою. Одним із моїх життєвих кредо є вислів: “Те, що можна зробити сьогодні, ніколи не відкладай на завтра”. Саме його і стараюсь дотримуватися. Напевно, тому і встигаю зробити все заплановане.

У планах дівчини — створити у техніці модульного орігамі модель сільської церкви 18 ст., оскільки хоче, аби її роботи мали і культурну цінність. Якщо вдасться зробити все задумане, вважає Віталія, то вона недаремно займається таким мистецтвом, у результаті якого з простого паперу створюються неймовірні речі.

Марина Шишола для 7dniv.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp