Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Заріччі добре розвинена інфраструктура

21 березня 2014 р., 15:26

Орієнтовний час заснування с. Заріччя датується 1550 роком. На сьогодні, село із однойменною Зарічанською сільською радою налічує біля чотирьох тисяч мешканців.

Село розташоване на берегах річки Іршавки. Рельєф місцевості рівнинний з незначним перепадом висот. Прилегла до села територія є заплавами рік Іршавки і Боржави, які є найбільшими цієї частини району. Село примикає до автомобільної дороги державного значення Куровичі – Мукачево. 

Ця дорога розмежовує село Заріччя з селом Сільце, яке до 2000-го року адміністративно входило до складу Зарічанської сільської ради. Село Заріччя має порівняно добре розвинуту інфраструктуру соціальних закладів – дитячий садок, Загальноосвітню школу, будинок культури, бібліотеку. В селі побудовано храми та молитовні будинки різних релігійних громад, які вирізняються своєрідною архітектурою. Нові житлові квартали села Заріччя забудовуються сучасними житловими будинками, у багатьох випадках, зблокованими з господарськими будівлями. Такі комплекси формування житла є характерними для Заріччя. Географічна та кліматична особливості на протязі останніх років спрямували мешканців Заріччя, як і інших сусідніх сіл, на інтенсивний розвиток селянських сільськогосподарських господарств, які займаються вирощуванням ранніх овочів. 

На цей час село Заріччя розвивається відповідно до генерального плану, розробленого проектним інститутом «Діпромісто» м. Ужгород у 2002 році. Запланований начальником відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Володимиром Штуфом прийом громадян за місцем проживання з питань забудови села, за ініціативи виконавчого комітету Зарічанської сільської ради, перенесено з 21 березня на іншу дату. Про що буде повідомлено додатково.
Іршавська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp