Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто стане призовником до війська у разі повної мобілізації?

21 березня 2014 р., 15:39

За виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України, які озвучив секретар РНБО Андрій Парубій військові комісаріати Західного регіону розпочали виконання заходів у відповідності з Указом Президента України від 17 березня 2014 року № 303/2014.

Зокрема, в обласних та підпорядкованих районних (міських) військових комісаріатах вже завершено навчальні збори з військовозобов’язаними, яких відібрано для посилення та доукомплектування цих установ до визначеної кількості. В основному це військові, які проходили дійсну військову службу в лавах Збройних Сил України та інших військових формуваннях та були звільнені з різних причин із силових відомств. 

Слід додати, що згідно із чинним законодавством за цією категорією громадян зберігається на весь період перебування у війську місце роботи, займана посада. Зазначені спеціалісти не підлягають звільненню з роботи за ініціативою власника чи адміністрації підприємства, установи, організації незалежно від підпорядкованості і форм власності, крім випадків їх повної ліквідації. 

Варто знати, що в разі повної мобілізації призов громадян України здійснюватиметься з 19-річного віку солдати, сержанти запасу віком до 45 років, офіцери − до 55 років. При собі необхідно мати військовий квиток, повістку та паспорт. А також пам’ятати про те, що ухилення від мобілізації несе за собою спочатку адміністративну, а за системних порушень кримінальну відповідальність. Зауважимо, що про повну мобілізацію поки мова не йде. Адже її проводять тільки у випадку введення надзвичайного та воєнного стану.

rmclviv.wordpress.com

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp