Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тиса стала темою для розмов

30 жовтня 2014 р., 09:40

Про проблеми річки йшлося на нараді у Солотвині

На виконання діючих Регламентів українсько-румунського співробітництва у рамках впровадження Угоди між Урядом України і Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, у період з 23 по 24 жовтня 2014 року в смт. Солотвино за участі представників БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, Національної адміністрації «Води Румунії», Управління вод Сомеш-Тиса (Румунія) і Системи водного господарства Сігет (Румунія) відбулася зустріч Робочої групи з проблем р. Тиса.



Керівники і експерти Сторін Робочої групи проаналізували стан впровадження діючих Регламентів співробітництва з питань захисту від паводків на водотоках та внутрішніх водах, обміну метеорологічними і гідрологічними даними між Україною та Румунією, оцінки якості прикордонних вод та Регламенту про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, яких не можливо уникнути. Окремим питанням порядку денного зустрічі був розгляд гідротехнічних робіт на прикордонних ділянках спільного інтересу: виконаних, тих, які знаходяться в стадії виконання та запланованих.На виконання Протокольного доручення VIII наради Уповноважених Урядів Сторін, румунські фахівці передали Українській Стороні на розгляд порівняльну таблицю витрат паводкових вод 1%, 5%, 10% забезпеченості. Керівники робочих груп відмітили, що узгодження Сторонами витрат паводкових вод сприятиме прискоренню процесу погодження Схеми стабілізації русла р. Тиса на українсько-румунській прикордонній ділянці річки.

Під час зустрічі Сторони розглянули питання щодо реалізації заходів спільного проектуHUSKROUA/0901/040 Програми ТКС ЄІСП HUSKROUA 2007-2013, а також узгодили пропозиції до робочої програми на 2015 рік Робочої групи з проблем р. Тиса, які буде передано на затвердження Уповноваженим Урядів обох країн.

За результатами проведення зустрічі керівники Робочої групи підписали відповідний Протокол.

БУВР р. Тиса



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp