Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські сироти житимуть краще

30 жовтня 2014 р., 13:22

Їм передадуть кошти за рішенням прокуратури

За позовом прокуратури Закарпатської області, Хустським районним судом прийнято гуманне рішення, яким кошти передано у власність територіальної громади Вільшанської сільської ради Хустського району і будуть спрямовані саме на потреби вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату для дітей-інвалідів. 

Як пояснила начальник відділу захисту прав дітей прокуратури області Олеся Бокоч: «Прокуратурою Закарпатської області виявлено, що у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті для дітей-інвалідів, на пенсійних рахунках після смерті упродовж 7 років (2006-2013 років) 7 вихованців з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишились грошові кошти у сумі 50 тис. грн. Відповідно до норм чинного цивільного законодавства право на вклад у банку входить до складу спадщини. 

У зв’язку з відсутністю будь-яких спадкоємців дитячих коштів, вказана спадщина після спливу одного року з часу відкриття спадщини в судовому порядку визнається відмерлою і переходить у власність територіальної громади. Прокуратура наполягла аби ці гроші були спрямовані саме на потреби діток, які знаходяться зараз у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті для дітей-інвалідів, подавши відповідний позов до суду», повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp