Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС - інвестор закарпатського туризму

30 жовтня 2014 р., 15:01

Старт відбувся сьогодні.

Сьогодні відбулася стартова конференція проекту «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток та промоцію її туристичного потенціалу».

Участь у конференції взяли голова обласної ради Іван Балога, депутати обласної ради, голови райрад, міські голови, представники профільних управлінь ОДА, окремих агенцій регіонального та місцевого розвитку, координатори мережі туристично-інформаційних центрів, науковці та ін.

Влітку Закарпатська обласна рада виграла європейський грант на загальну суму понад 890 тисяч євро на проект «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу». Сума співфінансування з фондів ЄС становитиме 712 тисяч євро. Період реалізації проекту – до липня 2016 року.

Співдоповідачем проекту виступає комунальне підприємство «Агенство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської облради». Прогнозовані результати проекту – розширення мережі туристичної інфраструктури регіону, упорядкування та облаштування мережі туристичних шляхів Закарпатської області, підвищення рівня поінформованості відвідувачів регіону про його туристичний потенціал через он-лайн ресурси, збільшення кількості широкомасштабних туристичних промоційних заходів, створення теоретичної бази розвитку інфраструктури області та проведення тренінгових заходів по управлінню туристичною інфраструктурою та її розвитку для працівників районних адміністрацій, місцевих органів влади та агентств місцевого розвитку.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся голова обласної ради Іван Балога.

«Пошук ефективних партнерів, навчання наших агенцій вигравати гранти, щоби вони могли втілювати важливі проекти для Закарпаття – це ті пріоритети, над якими слід працювати. Майбутнє буде лише за умови, якщо будемо реалізувати у себе передовий досвід Європи. Туризм може стати бюджетоутворюючою галуззю Закарпаття. В ОДА планується створення управління туризму. І це має стати одним з двигунів розвитку туризму. Цей проект, який нині ми розпочинаємо, переконаний, що буде мати великий успіх», - вважає керівник ради.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Михайло Попович наголосив на важливості залучення інвестиційного капіталу у всі галузі економіки краю, у тому числі й туристичну галузь, оскільки це сприятиме подальшому збільшенню зайнятості населення, а це у свою чергу підвищить життєвий рівень закарпатців та призведе до вирішення низки проблем економічного характеру, котрі мають місце в житті закарпатської громади.

Вітали присутніх також директор комунального підприємства «Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради» Валерій Грищенко.

Директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Василь Пригара інформував про стан туристичної галузі Закарпаття. Зокрема, про сучасні тенденції в туріндустрії, особливості туристичного ринку регіону та необхідність просування турпродукту.

Менеджер проекту Тетяна Захаркевич, презентуючи проект «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток та промоцію її туристичного потенціалу», наголосила, що проект покликаний сприяти розвитку регіональної туристичної інфраструктури Закарпаття. Учасниками реалізації проекту будуть територіальні громади Закарпатської області, місцеві агенції та асоціації розвитку, суб’єкти туристичної діяльності, викладачі та студенти туристичних відділень та факультетів вищих навчальних закладів, учнівська молодь.

Визначені основні заходи проекту. Серед них - фінансово-економічний аналіз туристичної інфраструктури області, будівництво об’єктів туристичної інфраструктури (туристичного кемпінгу, туристичних стоянок вздовж туристичних шляхів та мотузкового парку), розміщення дорожніх інформаційних туристичних знаків, тренінг для представників місцевих влад по управлінню та розвитку туристичної інфраструктури регіону, тренінг по сервісу в туризмі, участь у щорічних туристичних подіях, туристичний фестиваль, 2-денний інформаційно-промоційний тур по збудованих об’єктах інфраструктури, промоційний тур по пілотному відрізку туристичного маршруту для осіб з обмеженими фізичними можливостями, розробка рекомендацій до Програми розвитку туризму Закарпаття на 2016-2022 роки, промоційні фільми, туристичний путівник "Карпатський Туристичний Шлях» та ін.

Під час активної дискусії учасники цікавились підвищенням рівня поінформованості відвідувачів Закарпаття про його туристичний потенціал, упорядкуванням доріг облаштуванням мережі туристичних шляхів Закарпатської області. На всі запитання учасники отримали вичерпні відповіді.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp