Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті знизилася злочинність

21 березня 2014 р., 18:44

«Я як прокурор області гарантую об’єктивність і прозорість роботи прокуратури і її діяльність винятково в інтересах громадян та для дотримання законності"

– сказав на сьогоднішній координаційній нараді керівників правоохоронних органів присвяченій питанням зміцнення законності, охорони громадського порядку, підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави Олег Сидорчук. Окрім керівництва прокуратури області, міськрайпрокурорів та очильників правоохоронних органі краю на нараді, чи не вперше в історії прокуратури, взяли участь і представники громадських об`єднань таких як Правий сектор, ВГО «Свобода», люстрацій ний комітет та афганці. 

Про першочергові завдання щодо організації діяльності правоохоронних органів області зі зміцнення законності, охорони громадського порядку, підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії злочинності та корупції у 2014 році, розповів у своїй доповіді заступник прокурора області Андрій Бакай. Зокрема, він наголосив, що сьогодні - нелегкий час для України та кожного з нас. У ситуації, коли російські військові фактично тримають Крим під дулами автоматів, прикриваючи свою агресію сфальшованим та юридично нікчемним «референдумом», який ніколи не буде визнаним ні Україною, ні цивілізованим світом. Більше того, коли війська іноземної країни зосереджині на нашому кордоні, загрожуючи Україні повномасштабною війною. 

Весь український народ повинен сьогодні об’єднатись в одну велику родину, яка готова боронити свій рідний дім. У цей нелегкий час всі ми маємо демонструвати підтримку один одному, бути згуртованими, тримати одну спільну лінію проти агресора. Стосовно роботи правоохоронних органів він наголосив, що керівництво Генеральної прокуратури і прокуратури області чітко усвідомлює, що новому керівництву правоохоронних органів необхідно відновлювати довіру громадян та авторитет. 

Працівники правоохоронних органів мають стати взірцем, прикладом неухильного додержання закону. Заступник прокурора області зазначив, що наразі криміногенна ситуація є одним із негативних чинників, що серйозно впливає на роботу органів державної влади і управління. Слід зазначити, що з початку року на території краю злочинність майже по всіх напрямках знизилась. Зокрема, на 10 тисяч населення вона склала 16,5 проти 26 по державі, серед яких особливо тяжких – 2,4 (3,7), тяжких – 25,9 (24,5), середньої тяжкості – 34,3 (40,9) та невеликої тяжкості – 37,4 правопорушень. Традиційно високим рівень злочинності спостерігається тільки в містах Мукачево (32,5), Ужгород (29,0) та Ужгородському районі (25,0). За цими цифрами офіційної статистики приховані людські долі, страждання родин. Відповідно з кожним злочином, особливо нерозкритим, зростає зневіра громадян у справедливість та ефективність діяльності правоохоронців. Також Андрій Бакай наголосив, що реальну оцінку діяльності правоохоронним органами дає зазвичай громадськість, а тому нам усім слід активно взятися за роботу, аби результати нашої з Вами діяльності люди змогли визнати позитивними. Разом з тим, він зауважив, що непокоїть прокуратуру, а саме той факт, що останнім часом почастішали випадки вчинення таких злочинів як умисного нанесення різного ступеню тілесних ушкоджень, розбоїв, у тому числі під прикриттям таких організацій, як Самооборона або «Правий сектор».Треба уникати таких випадків та будь-яких провокацій з цього приводу. 

Відтак заступник прокурора області закликав керівництво правоохоронних органів краю повернутися до виконання свої прямих обов’язків і забезпечити правопорядок на території області, оскільки функції правоохоронців мають виконувати лише уповноважені на це співробітники. При цьому, активісти можуть продовжувати спільне з міліцією патрулювання. Із своїм баченням подальших спільних кроків щодо зміцнення законності в регіоні, шляхів вдосконалення боротьби з корупцією та злочинністю, охорони громадського порядку, підвищенню ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави висловили голова Апеляційного суду Закарпатської області Микола Крегул, виконувач обов’язків начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Россоха, а також представник «Правого сектору» Богдан Пилипів. На завершення прокурор Закарпатської області наголосив, що є Закон і його мають дотримуватися усі, особливо це важливо у сьогоднішній ситуації. Він звернувся окремо до представників громадських об`єднань, присутніх у залі із застереженням не порушувати Закон і корегувати усі свої дії відповідно до норм чинного законодавства України. Також Олег Олександрович зазначив, що органи прокуратури мають продовжити розв’язання низки складних та відповідальних завдань. Координаційна діяльність має бути націленою на досягнення реальних результатів щодо протидії злочинності та корупції. Більш ефективним повинно стати використання процесуальними керівниками своїх повноважень щодо розкриття кримінальних правопорушень. 

«Останнім часом окремі громадські діячі висловлюють занепокоєння можливим поверненням до корупційних схем призначень на посади в органи державної влади, правоохоронні структури та органи прокуратури. Наголошуємо, що основними критеріями для відбору претендентів на державні посади нині є професіоналізм та порядність. Ми відкриті для громадськості та готові активно співпрацювати з усіма представниками громадянського суспільства щодо викриття корупційних та інших злочинів»- завершив нараду керівник прокуратури області.
Прокуратура в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp