Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатця судитимуть за торгівлю "живим товаром"

2 листопада 2014 р., 15:15

Ще один, мукачівець, можливо також причетний до одного з найбільших і найжорстокіших бізнесів світу.

27-річний закарпатець «заробив» собі в Угорщині на в’язницю через торгівлю людьми. 

За повідомленням ЗМІ, 18 жовтня у м. Ніредьгаза (Угорщина) відбулася прес-конференція представників кримінальної поліції області Саболч-Сатмар-Берег за результатами розслідування злочинної діяльності міжнародної банди, яка займалася торгівлею людьми. 

Полковник Барнабаш Балог повідомив, що було затримано 14 підозрюваних громадян Угорщини, а тому числі й громадянин України, які діяли спільно. Вперше на слід бандформування вийшли 7 жовтня, коли поліцейський патруль затримав біля угорсько-українського кордону в районі КПП “Захонь-Чоп” десятьох громадян Афганістану (в тому числі чотирьох дітей). Було здійснено ряд заходів по виявленню злочинної організації, яка займається торгівлею людьми, переправляє з України в Угорщину нелегальних мігрантів. 

Стало відомо, що банда складається з кількох десятків людей і почала свою діяльність влітку 2014 року. Злочинці діяли максимально обережно. Деякі із них навіть не знали один одного в обличчя. Одні були “постачальниками” живого товару, інші займалися “моніторингом” кордону, а треті переправляли мігрантів – в основному афганців та сирійців. Відповідно кожен отримував свою частку прибутку. 

Найперше було затримано шістьох членів угрупування віком від 18 до 44 років, від яких і довідалися про інших. Як стало відомо, бандити мали зброю. Тому було вирішено звернутися по допомогу до антитерористичного загону (ТЕК). 

На світанку 15 жовтня було проведено спецоперацію в семи населених пунктах прикордоння, зокрема у селі Лоня, Мандокі та інших. Було затримано ще вісьмох членів угрупування. 

“Також, спираючись на отриману інформацію, було затримано їхнього спільника – 27-річного закарпатця, якого було заарештовано 17 жовтня на території Угорщини, після перетину ним кордону. Всіх членів організованого злочинного угрупування чекає суд, – повідомляють у поліції Угорщини. 

Саме в цей час (17 жовтня) на Закарпатті також було затримано чотирьох незаконних мігрантів з Афганістану та “перевізника”. Прикордонники Чопського загону у рамках оперативно-профілактичних заходів спільно з співробітниками ДАІ зупинили на околиці села Розівка Ужгородського району автомобіль “БМВ” словацької реєстрації. “У салоні автомобіля правоохоронці виявили 4 громадян Афганістану, які були без документів. Водієм виявився громадянин України – мешканець міста Мукачеве. За словами затриманих, вони мали намір потрапити в Угорщину”, – сказано в повідомленні Держприкордонслужби України. 

Стосовно водія автомобіля складені документи за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 332 КК україни “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp