Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатському виші змагалися інформатики

3 листопада 2014 р., 16:41

Як минула "технологічна" боротьба у краї.

В Ужгородському національному університеті завершився фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних інформатиків, який відбувався на базі факультету інформаційних технологій та ННІ інформаційно-комунікаційних технологій.

Участь у ньому взяло 8 команд з різних куточків нашої держави, зокрема й дві із Закарпаття. На турнір приїхало аж 8 (!) заслужених вчителів України – що свідчить про високий рівень заходу. Багато з них є авторами підручників для школярів, у тому числі був присутній авторський колектив на чолі з киянином Йосипом Ривкіндом.

До складу поважного журі з 13 чоловік, яке вирішувало долю учасників турніру, входили й представники факультету інформаційних технологій: студент 2-го курсу, в минулому переможець цього турніру, Сергій Оришич, доцент кафедри інформаційних управляючих систем і технологій Владислав Коцовський, старший викладач кафедри програмного забезпечення систем Мирослава Дробнич. Експертом-консультантом турніру всьоме поспіль був в.о. завідувача кафедри інформаційних управляючих систем і технологій Олександр Міца.

рганізація Google Development Group влаштувала майстер-класи «Robotics Lego Lab» і «Створення Android-додатків». Ще один, з алгоритмічного програмування, для майбутніх абітурієнтів з числа учасників турніру дав студент 1-го курсу факультету інформаційних технологій Роман Рубаненко.

Після напружених трьох турів визначилися призери змагань:

Приємно відзначити й закарпатське представництво серед призерів цього турніру. Команда «Севлюш» з Виноградова (керівник – заслужений вчитель України Іван Ісак) гідно виступила в кожному з трьох турів і в підсумку розділила третє місце з учнями столичного Українського фізико-математичного ліцею. Призове місце нашій області забезпечили виноградівці − учень угорської гімназії Ервін Молнар та учні ЗОШ №8 Крістіан Сік та Ігор Вовк. Бажаємо їм стати в майбутньому студентами Ужгородського національного університету!

Зауважимо, що закарпатські команди змагалися у цьому турнірі вперше. Проблеми участі закарпатських учасників передусім були пов’язані з фінансовим фактором (оплата проїзду, проживання, харчування). На жаль, на підтримку двох наших обласних команд не відгукнувся жоден зі спонсорів, тож їхня участь у змаганні була під загрозою. Команди Виноградова та Хуста висловлюють щиру подяку ректору Ужгородського університету Володимиру Смоланці за сприяння щодо їх виступу на турнірі.

Без усякого сумніву, такі турніри, включаючи й ужгородський, є надзвичайно потужним поштовхом в розвитку інформаційних технологій у нашому краї та дієвим способом залучення нових поколінь школярів до опанування найновіших досягнень у сфері ІТ.

За інформацією завідувача кафедри інформатики та фіз.-мат. дисциплін, доцента О.Г.Лавера


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp