Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські школярі отримали листи та сувеніри від військових (ФОТО)

4 листопада 2014 р., 18:51

Кожному, хто підтримує бійців у важку хвилину.

Із зони АТО учням ЗОШ № 15 м. Ужгорода сьогодні прилетіли листи від військових.

Листи від наших військовослужбовців дітям привіз судовий вікарій Мукачівської греко-католицької єпархії отець Іван Ісаєвич, який від початку військових дій на сході працює військовим капеланом

Четвертий місяць і з невеличкими перервами о. Іван там, на Сході України. Зазвичай – на передовій. Допомагає словом, розрадою, молитвою. Але найбільше – матеріально: організовує поставки на схід всього необхідного для наших військовослужбовців. Це і теплі речі, і такі необхідні герци, і продукти харчування. З усім цим на схід традиційно їдуть і листи, малюнки, теплі слова від учнів шкіл Ужгорода, Ужгородського району, Виноградівщини. 

«Просимо дітей писати листи, малювати малюнки, – розповідає о. Іван. – Разом з продуктами та речами веземо на схід, а там роздаємо. Військові завжди з великим трепетом розбирають ті листи. І відверто – сльози навертаються на очі, коли бачиш, приміром, у БТРі на лобовому склі маленький шматочок паперу, розмальований кольоровими олівцями. Військові зізнаються, що ці малюнки та листи неймовірно підтримують їх, додають наснаги, терпіння, особливо в тяжку хвилину. Вони кажуть: ми знаємо, що мусимо вистояти, бо за нашими плечима – наші діти».

{g}

У ЗОШ № 15, куди о. Іван привіз листи та прапор із Запоріжжя, підписаний саме для цього закладу, зустріли капелана тепло. Діти розпитували, як там, на сході, живеться їхнім одноліткам, чи ходять вони в школу і хто винен у початку війни? А в 2-Б класі вчителька зачитала і подарувала отцеві віршовані слова талановитого учня з цього класу Олега Навера.

Я хочу назад свою Україну:

Крим, Донецьк, Луганськ…

І всю Батьківщину.

Пісні жалю не будуть лунати,

Солдати не будуть на фронті стояти,

Танки та «Гради» не будуть стріляти,

А мами не будуть всі ночі ридати.

Омріяний спокій вернеться до нас,

Коли зникне цей жахливий час.

На закінчення зустрічі отець Іван передав школярам листи і попросив не забувати наших військових, писати їм і надалі.

Кarpatnews.in.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp