Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вони замірювали кожен сантиметр

5 листопада 2014 р., 08:41

Як ФРІшники малювали вишиванку на алеї.

1-2 листопада учасники молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» прикрасили липову алею закарпатською «вишиванкою». Наразі, по всій Україні триває акція «Об’єднай Україну вишиванкою». Ініціаторкою цього проекту стала Наталія Ждянська, яка є членом ФРІ в Ужгороді та студенткою факультету туризму УжНУ. 

Вибух патріотизму в Україні почався з часів Євромайдану і жителі нашої країни схаменулись та полюбили своє - українське. Більшість людей почала розмовляти рідною мовою і звернулася до національної символіки, яку ми сьогодні бачимо щодня. У жовто-блакитні кольори прикрашені і околиці міст України: мости, магазини, будівлі, навіть загорожі дитячих садочків. А тепер настав час "вишиванки". 



Наталія Ждянська: «Сам проект було реалізувати не важко, небайдужі допомогли з фарбою та потрібними інструментами. Намалювали ми вишиванку протягом двох днів. Допомагали створювати це "диво" ФРІшники, друзі й просто охочі, яких це зацікавило. Вишиванка прикрашатиме алею до двох місяців, оскільки це спеціальний екологічно чистий пігмент, який з часом зникне." 

Олександра Балог: «Така ініціатива дуже хороша, нам це потрібно. Можливо, ті, хто не вірить в Україну, якось прогулюючись алеєю, відчують, що підтримка і віра - це єдине, чим ми можемо сьогодні допомогти. Не думаю, що ця вишиванка комусь буде заважати чи дратувати. Окрім того, вона нагадуватиме, що ми справжні українці! Також вона є чудовою прикрасою нашої алеї і виглядає неймовірно красиво. Бачила, як її малювали. Дівчата й хлопці ходили з лінійками й замірювали кожен сантиметр, їм варто неабияк подякувати, бо це дуже клопітка робота. Як на мене, то пам'ятати хто ми є насправді - нікому не завадить.»
Марія ЗЕЛІНСЬКА, студентка відділення журналістики УжНУ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp