Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Рахові освятили оновлений храм та заспівали "Боже, я молюсь за Україну" (ФОТО)

22 березня 2014 р., 16:45

У рамках наново освяченого храму Йоана Непомукського святу месу 16-го березня 2014 року очолив єпископ-ординарій Мукачівської дієцезії Антал Майнек.

З ініціативи настоятеля отця Ласло Микуляка та завзятості вірних приходу в середині храму було проведено ремонтні роботи, реконструкції та осучаснення. 

На початку Літургії його Екселенція єпископ Антал, промовляючи слова освячення, освятив оновлений храм. З цієї нагоди єпископ разом з настоятелем та вірниками дякували Господу в святій месі за покращене та ще більш гідно оновлене місце для проведення богослужінь. 

{g}

Єпископ у своїй проповіді звернув увагу на те, що людина в будь-якому віці прагне бачити красу, але важливою є не земна краса, яка минає, а саме та, яку ми можемо спостерігати і у пророків - прагнення споглядати Господа і перебувати з Ним. Але якщо хочемо перебувати з Господом, кожний з нас повинен опуститись до самого низу, очиститись, пройти хресну дорогу власного життя, не полишаючи жодної стації і так увірувавши - воскреснути. 

Перед початком Євхаристійної жертви єпископ Антал урочисто уділив послуг Лекторату і Аколітату - Лойтош Імреві, вірникові парафіяльної громади, який впродовж декількох років виконує служіння даних обов'язків. Лектор отримує особливий уряд у спільноті Божого народу: має за завдання допомагати священику в читанні Святого Письма під час Меси, окрім Євангелії, допомагати в проголошуванні віри, яка є закорінена в Божому слові, виховувати у вірі дітей та дорослих, а також готувати їх до гідного прийняття таїнств. Таким чином, з його допомогою люди зможуть дійти до пізнання Бога Отця і посланого Ним Сина Ісуса Христа та здобути вічне життя. Послуг Аколітату дає можливість приготовлювати вівтар до приношення дарів, роздавати Святе Причастя, заносити його до хворих, робити виставлення Пресвятих Дарів. 

Під кінець Літургії єпископ Антал висловив радість відносно того, що спільнота активно живе, оновлюється і побажав зміцнюватись у вірі і зростати духовно. Слова подяки о. Ласло висловив його преосвященству єпископу Анталу за благословення, турботу та допомогу для нашої громади. У свою чергу вірники подякували владиці за прийняте запрошення і візит до парафії та за турботу про тутешню громаду. Закінчення святої Літургії увінчав парафіяльний хор "Laudate Dominum" піснею "Боже, я молюсь за Україну".
Мукачівська дієцезія римо-католицької церкви

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp