Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна проводитиме виплати на Донбасі тільки після звільнення території

5 листопада 2014 р., 13:34

Постачатиме тільки гуманітарну допомогу, газ і світло.

Виплата пенсій і соціальних допомог на підконтрольних ДНР і ЛНР територіях Донбасу будуть відновлені лише після їхнього звільнення. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 5 листопада.

"Всі пенсії, всі соціальні виплати, пільги нараховуються для кожної людини. Заберуться з території Донецька і Луганська російські терористи, ми невідкладно візьмемо під контроль території і виплатимо персонально кожній людині ті соціальні виплати, на які вони мають право", - зазначив Яценюк.

Він запевнив, що Україна продовжить поставляти в окуповані сепаратистами райони газ та електроенергію, незважаючи на відсутність оплати за спожиті ресурси.

"Там наші громадяни і уряд не дасть цим людям замерзнути, тому що це приведе до гуманітарної катастрофи. Це наші території, це наші люди, з терористами розберемося окремо. Але "на носі" зима і якщо зараз йти жорстко, то це буде жорстко в першу чергу щодо наших громадян. Ми будемо туди постачати газ і електроенергію", - зазначив Яценюк.

Він також повідомив, що непідконтрольні Україні райони Донецької та Луганської областей вимагають з Держбюджету 34,2 мільярда гривень дотацій. Зокрема, підконтрольні ДНР райони хочуть отримати з держбюджету 19,6 мільярдів гривень, а підконтрольні ЛНР - 14,6 мільярдів гривень.

"До того моменту, поки території будуть контролюватися всякими самозванцями, центральний бюджет не буде відправляти туди кошти. Уряд не буде фінансувати терористів, самозванців і пройдисвітів", - підкреслив прем'єр.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp