Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Із Закарпаття виселять сімох росіян

8 листопада 2014 р., 10:35

Загалом, видворення з області та країни чекає на 19 нелегалів.

Закарпаття межує з чотирма європейськими державами - Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею, тому є територією підвищеної міграційної активності, в тому числі так званої тіньової. 

Наша область через своє вигідне географічне розташування стала транзитною територією на шляху прямування нелегалів з країн Південно-Східної Азії, Близького та Середнього Сходу, Африки в країни Західної Європи. Саме на Закарпатті здійснюється накопичення, формування груп нелегальних мігрантів та наступне їх переправлення через державний кордон України. 

Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області вживається комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення контролю за перебуванням у країні іноземних громадян, а також з виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які порушують міграційне законодавство. Тісною є співпраця в цьому напрямку з відповідними підрозділами УМВС області, Мукачівського та Чопського прикордонних загонів. 


З початку року співробітники міграційної служби краю взяли участь у міжвідомчій нараді з протидії нелегеальній міграції. Проведено спільні операції “Профілактика”, “Мігрант”, “Серпень-2014” та “Вересень-2014”. Також проведено робочі зустрічі з керівництвом УМВС України в Закарпатській області, де узгоджено організаційні питання взаємодії при здійсненні спільних профілактичних відпрацювань територій обслуговування за участі працівників служби та співробітників громадського блоку міліції. 

Проаналізовано списки іноземних громадян та осіб без громадянства, які тимчасово або постійно проживають на території області, на предмет виявлення осіб, що допустили порушення встановлених правил (перевищення строків перебування, недійсні паспорта, своєчасно не проведені вклейки фотокарток у паспортні документи чи посвідки, тощо). 

Проведено звірку обліку іноземних студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах області на предмет виявлення колишніх студентів, які після закінчення навчання ухиляються від виїзду на батьківщину та нелегально залишились на території регіону. З керівництвом цих навчальних закладів проведено профілактичну роботу щодо недопущень сприяння з боку іноземних студентів нелегальним мігрантам - в наданні їм притулку, транспортних та інших засобів. Нелегальних мігрантів з числа іноземних студентів, які ухилялися б від виїзду на батьківщину та безпідставно залишилися на території регіону, не виявлено. 

Проводилися також відпрацювання спільно зі співробітниками міліції вокзалів, готелів, ринків, приватних помешкань громадян, щодо яких є інформація про можливе надання ними житла іноземним громадянам або особам без громадянства. 

За результатами проведених оперативно-профілактичних заходів на Закарпатті затримано 94 нелегальних мігрантів. Міграційною службою області прийнято 19 рішень про примусове повернення іноземців до країн їх походження (7 громадян Російської Федерації, 3 – Вірменії, 3 – Азербайджану, 2 – Угорщини, 2 – Грузії, по одному Італії та Узбекистану), 11 особам заборонено в’їзд до держави. 

Крім того, за допущені порушення правил перебування в Україні виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 273 іноземних громадян, у тому числі 175 громадян Російської Федерації. Встановлено три факти порушення встановленого порядку працевлаштування іноземців. Також до адміністративної відповідальності притягнуто 128 фізичних осіб, які запросили іноземців та надали їм житло. 

Протидія нелегальній міграції – питання пріоритетне. Тому лише спільними зусиллями, вживаючи дієвих заходів, можна сподіватися на подолання цього негативного явища. 
Інформація ГУ ДМС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp