Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хустом "гуляв" азарт (ФОТО)

9 листопада 2014 р., 19:40

У місті вирували змагання.

8-9 листопада в Хусті пройшов відкритий чемпіонат із крос-кантрі – однієї з дисциплін у маунтінбайку. Змагання під назвою «Вершина замку» зібрали понад 40 велосипедистів-екстремалів з усієї України.

 

Позмагатися у швидкості на пересічній місцевості й отримати свою порцію адреналіну в дисципліні «апхіл» (підйом в гору) приїхали спортсмени зі Львова, Дрогобича, Чернівців, Рівного, Запоріжжя, Харкова, Кіровограда та Луцька. Закарпаття представляли спортсмени з Ужгорода, Мукачева, Сваляви, Довгого та Хуста.

У змаганнях окрім велолюбителів та досвідчених спортсменів взяли участь і майстри спорту України та колишнього СРСР. Одним з таких став Станіслав Титаренко - майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон олімпіади серед ветеранів велоспорту в італійському Турині, тричі чемпіон України.

Організатором заходу виступило «Велооб`єднання м. Хуст» (керівники Андрій Козир та ветеран велоспорту Томас Величко).

- Наша організація «Велооб`єднання м. Хуст» вперше проводить змагання такого рівня. Віковий діапазон учасників доволі широкий: наймолодшому велосипедисту 10 років, найстаршому - львів`янину Святославу Ковальчуку - 70, - розповів «Голосу Карпат» один з організаторів Андрій Козир. - Головна мета чемпіонату - пропагування здорового способу життя, розвиток та популяризація велоспорту загалом.

Суддя національної категорії ФВУ Володимир Набойщіков (Львів) відзначив високий рівень змагань і віддав належне організаторам.

- «Велооб`єднання м. Хуст» обрало хорошу трасу: тут є і вильоти, і хвилі, і спуски. Траса складна й вимагає неабиякої фізичної та технічної підготовки. Приміром, першого дня до фінішу з апхілу було досить складно доїхати навіть досвідченим спортсменам. Сьогодні ж на Хустському замку теж потрібно проявити неабияку силу й спритність. Загалом, за рівнем змагань їх можна зрівняти до Всеукраїнських. Видно, що організатори потрудилися на славу.

- Взагалі, крос-кантрі — це боротьба на витривалість. Тут головне не швидкість, а сила та вміння управляти своїм велосипедом, розповідає учасник змагань, досвідчений журналіст-велоспортсмен львів`янин Йосип Пазяк. - Карпати - помилок не вибачають, тому для участі в подібних перегонах потрібно серйозно готуватися.

Чемпіонат проходив у два етапи. На дистанцію апхілу учасники стартували в с. Рокосово. Ім потрібно було подолати 7 км. підйому до фінішу - вишки. Чемпіоном у віковій категорії 15-30 років став Дмитро Стецюк з Рівного, другим і третім приїхали ужгородці Володимир Козловський та Ференц Гутлебет. У категорії 30-40 років склалася така трійка лідерів: Василь Набока (Запоріжжя), Костянтин Чиріпка (Ужгород), Василь Добра (Хуст). Категорія 40+ - Андрій Матвеєв ( Буковина), Станіслав Титаренко ( Харків), Томас Величко (Хуст). Серед юніорів переміг ужгородець Октавіан Виклюк, срібло - у жителя Сваляви Мирослава Воробця, бронзу здобув теж свалявець Василь Худа.

9 листопада змагання продовжилися крос-кантрійними перегонами на Замковій горі в Хусті. Задача була не з легких - для основної категорії потрібно було здолати 6 кіл довжиною 2км. 200 м. Для ветеранів та юніорів задачу полегшили - їм потрібно було проїхати на час лише 3 круги.

Всіх переможців нагородили медалями, грамотами та призами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp