Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Довкілля Закарпаття - під пильним наглядом

10 листопада 2014 р., 10:06

Для цього і новітні технології придбають

31 жовтня 2014 року депутати Закарпатської обласної ради прийняли рішення №1081 «Про Програму моніторингу довкілля Закарпатської області на 2014 – 2018 роки».

Метою Програми є розробка і реалізація комплексу завдань і заходів, спрямованих на усунення недоліків та удосконалення протягом 2014 — 2018 років обласної системи моніторингу довкілля, підвищення рівня виконання її основних функцій, що спрямовані на забезпечення потреб органів державного управління, місцевого самоврядування та громадськості в оперативній і достовірній інформації про стан навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Під час реформування державної системи моніторингу довкілля має бути забезпечено безперервність спостережень за складовими довкілля, максимальне використання існуючих структур системи, а також оптимізацію механізмів фінансування підтримки функціонування та розвитку системи.

Отже спеціалісти департаменту та суб’єктів моніторингу приступили до роботи над Програмою моніторингу, яка повинна зібрати усі дані, які стосуються довкілля нашого краю. Рішення облради забезпечить підвищення дієвості обласної системи, яка є частиною загальнодержавної системи моніторингу довкілля. Заплановано впровадження новітніх ГІС технологій спостереження за станом довкілля та автоматизації збору, обробки, аналізу та передавання екологічної інформації про стан довкілля та техногенні об’єкти, яка накопичується різними суб’єктами моніторингу довкілля.

Департамен екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp