Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Важливий урок: Як запобігти лиху? (ФОТО)

11 листопада 2014 р., 17:48

Рятувальники посилено проводять тижні безпеки

Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності продовжують крокувати дошкільними, загальноосвітніми та професійно-технічними закладами Закарпаття. Вчити підростаюче покоління бути уважними, берегти своє здоров’я, виховувати почуття відповідальності за своє життя та життя товаришів – ось основна мета, що стоїть перед рятувальниками, викладачами та вихователями. Відповідно до вікової категорії, бійці ДСНС підбирають навчальний матеріал та наочні посібники. Адже дуже важливо, щоб діти з цікавістю засвоювали необхідні знання під час проведення з ними роз’яснювальної роботи.

 

Саме з таким, «безпечним» візитом, і завітали днями працівники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини до Перечинського дошкільного навчального закладу №3 (ясла-садок) «Веселка». Малюки, котрі з нетерпінням чекали на гостей свята, показали рятувальникам виставу за тематикою пожежної безпеки та безпеки в побуті. Діти, перевтілилившись на казкових героїв, розповідали про те, наскільки небезпечним може стати вогонь, та як треба діяти під час виникнення пожежі. Окрім цього, маленькі актори в ігровій формі розповіли для гостей про їстівні й отруйні гриби. Рятувальники ж із задоволенням відповідали на питання маленьких «пізнайок», приміром, за яким номером телефону треба дзвонити в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Насамкінець, дітлахів чекав сюрприз: на подвір’я їхнього навчального закладу в’їхав справжній біло-червоний пожежний автомобіль. І тут вже рятувальники продемонстрували вихованцям всю свою бойову міць. Малечі показали обладнання, що використовується у бойовій практиці рятувальниками; спеціальний одяг та приладдя, яке використовується бійцями ДСНС у щоденній роботі. Також, за бажанням, спорядження рятувальників могли приміряти на себе й дітки.

Після оглядин автомобіля начальник караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Перечин Владислав Столець розповів дітям про дотримання основних правил безпеки життєдіяльності, акцентуючи увагу на правилах безпечної поведінки в осінньо-зимовий період.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp