Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський активіст взяв участь у світовому форумі місцевої демократії

12 листопада 2014 р., 16:31

Декілька цікавих проекті невдовзі будуть втілені на Закарпатті

Протягом 3-5 листопада в м.Страсбург проходив 3 світовий форум місцевої демократії, організований Конгресом місцевих і регіональних влади Ради Європи. Участь у Форумі брали також молоді активісти з України. Серед них був і Денис Ман, керівник молодіжного крила УДАРу на Закарпатті. 

Під час Форуму молодь зі всього світу ділилася досвідом із збереження та поширення демократичних настроїв у суспільстві. «Для нас важливу цінність становило спілкування з представниками місцевого самоврядування французьких (Страсбург та Саверн) та німецьких (Кель та Капельродек) міст, - каже Денис Ман, - зокрема як вдається тримати марку економічно розвинених, публічних та демократичних міст. Нам показали не тільки зовнішню сторону самоврядування, але й окремі внутрішні процеси із життя цих міст, була унікальна можливість поспілкуватися як з мерами, так з депутатами, і звичайними громадянами». 

Активіст каже, що збирається набутий досвід перенести в практичну площину в Україні. «У мене є досвід діяльності в молодіжній сфері, а отже цікавили перш за все питання розвитку і підтримки молоді в Європі. Крім того, маленькі містечка мають купу можливостей для розвитку туризму, особливо якщо говорити про Закарпаття, то гріх не використовувати весь той потенціал, яким багаті наші міста і села. Найближчим часом разом із командою УДАрної молоді спробуємо запустити кілька цікавих проектів, спрямованих на освіту молоді, інформування про туристичний потенціал громади, тощо», - каже Денис. 

Не обійшлося на Форумі і без зустрічі з росіянами, які за ініціативи української сторони погодилися на діалог. «Як такого, результату ми в принципі не очікували. Росіяни переслідують «національні інтереси», в які, на жаль, не входять інтереси європейської України. Проте вразив момент, коли один із учасників російської делегації в роботі секції протидії неофашизму попросив вибачення в Європи за поведінку Росії та попросив більше тиснути на керівництво Росії. Для мене, наприклад, це значить, що для молоді в Росії не все втрачено». 

Рада Європи приділяє чималу увагу розвитку місцевої демократії в Країні. Щороку відбуваються стажувальні проекти для представників місцевих громад в Європі та проводяться освітні короткочасні семінари в Україні. Це дає можливість пришвидшити європейську інтеграцію України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp