Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У "Синевирі" прокладають дорогу до ведмедів (ФОТО)

12 листопада 2014 р., 19:51

Для такої кількості туристів можна і дорогу зробити. Хоча недоторкана природа така прекрасна

Реабілітаційний центр бурих ведмедів був відкритий у 2011 році. Для клишоногих 12 га лісу обгородили металевою сіткою та електропастухом. Для 12 ведмедів центр став рідною домівкою, у якій їх годують і доглядають. Якщо ж згадати історію кожного з них, то у більшості випадків ці тварини відчули жорстоке поводження з боку їх попередніх власників, що сильно позначилося на їх поведінці. Не зважаючи на все пережите, вже всі ведмеді успішно пройшли реабілітацію та чудово почуваються у напіввільних умовах.

Подивитися як живеться клишоногим у реабілітаційному центрі до Національного природного парку «Синевир» приїжджає багато відвідувачів. За порівняно невеликий час свого існування центр відвідали десятки тисяч туристів з різних куточків нашої країни та із закордону. Для того, щоб туристи могли спостерігати за поведінкою ведмедів, для них зроблено оглядовий майданчик.

Однак, для гостей краю для повної зручності не вистачає асфальтованої в’їзної дороги. Досі був лише ґрунтовий шлях. Щоб поправити цю ситуацію, недавно виділені кошти на будівництво асфальтівки до реабілітаційного центру. Фахівці одразу приступи до праці, тим паче, що листопад виявився напрочуд теплим. Це сприятиме якості виконання робіт. Протяжність дороги, що будується складає 532 м, а ширина 6 м.



Також продовжено будівництво споруди, у якій буде розміщено візит-центр, а також адміністративні, господарські кімнати та приміщення для науковців. Фундамент і підвальні приміщення для цього об’єкту зведено 2 роки тому. Зараз тривають роботи по спорудженню дерев’яної частини будівлі, яка, згідно проекту, буде оригінальною спорудою, що відповідатиме архітектурним традиціям регіону НПП «Синевир». Отже, новий візит-центр стане ще однією окрасою краю. Тут розмістяться експозиції, які презентуватимуть особливості життя, поведінки бурих ведмедів, функціонування спеціалізованого центру для цих тварин тощо.

{g}

Удосконалення інфраструктури Реабілітаційного центру бурих ведмедів сприятиме ще більшій ефективності роботи закладу, а також позитивно позначиться на розвитку рекреаційного напрямку.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp