Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатських держслужбовців перевірятимуть по-європейськи

14 листопада 2014 р., 15:18

Перевірки проводитимуться апаратом ДФС України, а також державними податковими інспекціями за місцем проживання особи, стосовно якої проводиться перевірка.

Міністерство фінансів України наказом від 3 листопада 2014 р. № 1100 установило Порядок перевірки органами Державної фіскальної служби України достовірності задекларованої інформації щодо наявності майна, набутого посадовцями за час перебування на державних посадах.

Зокрема, перевірка складатиметься з таких аспектів:

1. Порівняння відомостей про вказане громадянином, стосовно якого ведеться перевірка, в декларації майно (нерухоме майно, транспортні засоби, кошти на рахунках у банках та інших фінансових установах, цінні папери, внески до статутного капіталу підприємств), з реальним майном, набутим особою за час перебування на державних посадах.

2. Аналіз наявної в контролюючого органу податкової інформації щодо доходів, отриманих особою, з метою з'ясування легальності їх отримання, повноти відображення в декларації та можливості придбати задеклароване майно під час перебування на державних посадах.

Варто зазначити, що перевірка відомостей стосується лише особи, яка перевіряється, тобто, інформація щодо доходів та майна членів сім'ї, вказаних у декларації держслужбовця, не перевірятиметься.Порядком також установлено тривалість процедури перевірки – шістдесят днів з дня початку її проходження. По завершенню перевірки складається висновок про результати перевірки, який надсилається керівнику органу, передбаченому частиною четвертою статті 5 Закону «Про очищення влади». Крім того, орган ДФС, який проводив перевірку, надсилає копію такого висновку до Міністерства юстиції України.

Нагадуємо, що правові та організаційні засади проведення перевірок державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою відновлення довіри до влади та побудови нової системи органів влади згідно із європейськими стандартами, встановлено Законом «Про очищення влади», який набрав чинності 15 жовтня 2014 року.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp