Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги фізичних осіб, які не бере участі в добровільному страхуванні

14 листопада 2014 р., 19:28

Отримати довідку ви можете безоплатно

Ужгородська ОДПІ зазначає, що платники єдиного соціального внеску можуть безоплатно отримати необхідну інформацію, яка належить до компетенції органів доходів і зборів та Пенсійного фонду.

Себто, платник може звернутися до контролюючого органу за основним місцем обліку з письмовим зверненням аби отримати довідку про те, що фізична особа не заключала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Відповідна довідка видається безоплатно, в довільній формі, на підставі поданого звернення, яке обов’язково повинне містити посилання на найменування підприємства (установи, організації), яке потребує таку довідку.

Контролюючий орган на підставі поданого звернення визначає наявність/відсутність договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та надає довідку довільної форми у термін, визначений ст. 20 Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами і доповненнями, не пізніше п’ятнадцяти днів від дня отримання звернення.



За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp