Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як розвинутись і досягти успіху

14 листопада 2014 р., 20:33

Професор школи бізнесу Великобританії Геннадій Полонський надав корисні поради для закарпатців

Днями відбулася друга лекція «Досягати успіху й розвиватися. Як?», котру дав професор школи бізнесу (Великобританія), міжнародний консультант і тренер з особистісного розвитку, лідерства, продажу та управління змінами в бізнес-структурах Геннадій Полонський. Захід організував факультет міжнародної політики, менеджменту та бізнесу.

Розповідав лектор про значення цілей у нашому житті і як їх досягати: «Дослідники рекомендують не дякувати за те, що люди прийшли на ваш тренінг, і не говорити, який ви чудовий. Тому відразу перейду до теми. Нині розповім про мету: для чого її ставити і що буде, якщо не мати цілей. Та нічого не буде! Всього 3 % населення ставлять перед собою мету. То, можливо, і не потрібно нам із вами ніяких цілей. Проте я намагатимуся вас переконати, що мету все ж мати важливо. 

Свої цілі треба:

записувати;
виміряти кількісно;
обмежити часом;
ураховувати ясність і точність при їх постановці;
підтвердити планами.

Чому 97 % населення планети не ставлять перед собою мети? Насамперед через страх невдачі та критики. Дехто каже, що не знає, як їх ставити. Але ж усі добре розуміють, що всього можна навчитися. Інші твердять: життя непередбачуване, а відтак і сенсу щось планувати немає. З одного боку, вони мають правду, проте плани і постановка мети допоможуть виробити певну систему в житті».

Зауважував пан Геннадій і про розмежування цілей:

Особисті і сімейні – ДЛЯ ЧОГО?
Кар’єрні і фінансові – ЯК?
Професійні – ЩО?

Але найголовніше запитання, яке ви маєте собі ставити щодня: «Чи є те, що тепер роблю, найдоцільнішим, що можна би обрати?!»

«Вміти правильно поставити мету – одне з найважчих умінь у житті. Запропоную вам певну систему її досягнення:


навчитися записувати цілі, а не тільки тримати їх у голові;
пам’ятати про С-Т-П (стратегія-тактика-процес);
сформувати звички (те, що ви тут, уже є звичкою, хоч ви цього й не підозрюєте, проте це непогано; варто позбуватися лише поганих звичок, наприклад, куріння, про яке я вже згадувавна попередній лекції) набути переконання;
з’ясувати велике «ДЛЯ ЧОГО» для вас (якщо хочете бути успішними і заможними, треба запитувати себе, для чого вам це потрібно);
відчувати гармонію».

Порекомендував Геннадій Полонський не зациклюватися на тому, чого не можемо змінити, адже це лише забирає в нас час і енергію. Також зауважив, аби кожен розумів, що сьогоднішній день заново не прожити. «Я підрахував, скільки днів ще приблизно мені відведено – їх усього лише 12 тисяч. Ви молоді і, можливо, не задумуєтеся ще над відведеними для вас днями. Але спробуйте підрахувати, і коли бачитимете певну цифру, то й кожен день більше цінуватимете!» – рекомендує професор.

Після лекції студенти-країнознавці, майбутні перекладачі, факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу взяли в лектора інтерв’ю англійською мовою.

Незабаром відбудеться й третя лекція професора. Цього разу англійською мовою. Попередню дату організатори повідомлять.

Галина Риган для Медіацентру УжНУ

Фото надала Олена Дудурич


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp