Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Питання ужгородського гуртожитку знову "зависне у повітрі" через безвідповідальність депутатів

18 листопада 2014 р., 09:09

Фактично неіснуюча влада Ужгорода залишила людей на поталу долі

Проблема гуртожитків для Ужгорода є чи не найактуальнішою. Мешканці гуртожитку по вул. Декабристів, 39 наприкінці жовтня звернулися до міської ради з проханням допомогти у приватизації помешкань. Тоді ще в. о. міського голови Віктор Щадей терміново розробив проект рішення і подав на розгляд найближчої сесії міськради, яка відбулася 7 листопада.

За документами гуртожиток студентський, але фактично на п’ятьох поверхах із шести мешкають люди, яких колись керівництво гуртожитку заселило, пообіцявши їм з часом право на приватизацію житла. Люди повірили і, аби створити належні умови для проживання, повністю відновили приміщення, оскільки воно перебувало в жахливому стані.

«Гуртожиток стояв пусткою, був занедбаний. Ми почали все тут облаштовувати, за свій рахунок ставили лічильники, розетки, прокладали кабелі, замінювали вікна, двері, сантехніку, електромережу. А тепер дирекція технікуму нам каже, що приватизувати житло ми не маємо ніякого права, тому що гуртожиток належить до Міністерства освіти і науки, а балансоутримувачем на цей момент є комерційний технікум», – розповіла мешканка пані Люба.

Попри те, що люди облаштували кімнати, вони ще й окремо платять щомісяця за оренду, до того ж орендну плату з минулого року істотно підвищили.

«Таким чином на людей намагались тиснути, щоб вони не вимагали права на приватизацію, – зазначає керуючий справами виконкому Олександр Волосянський. – Цього року в міській раді було кілька робочих зустрічей депутатів з керівництвом технікуму, з людьми. Оплату їм знизили, але щодо приватизації керівництво так і не хоче йди на поступки. Мешканці зверталися до Міністра освіти С. Квіта, який пообіцяв, що в разі рішення міської ради про процедуру прийняття будівлі гуртожитку в комунальну власність міста Міністерство розгляне це питання. Будемо надіятися, що депутати підтримають людей».

На сесії ужгородської міської ради, яка відбулася 7 листопада, Представник Ужгородського комерційного технікуму Сергій Волощук зазначив, що Міністерство чітко відповіло: гуртожитки не підлягають приватизації. Мовляв, питання про виселення людей наразі не стоїть – відносини хочуть лише перевести в площину договірних.

Мешканці гуртожитку на такі слова зчинили ґвалт. Вони кричали, що вклали гроші в гуртожиток, коли він стояв пусткою, а тепер їм хочуть нав’язати договірні відносини, тобто люди будуть надалі тільки орендарями своїх кімнат. Віктор Щадей, який головував на засіданні, підтримав мешканців гуртожитку, повідомивши, що приміщення не забирають – люди лише хочуть узаконити ті кімнати, в котрих мешкають багато років. Після цих пояснень депутати таки проголосували за відповідний проект рішення, таким чином ініціювавши питання щодо передачі у комунальну власність міста частини гуртожитку по вул. Декабристів, 39.

Денис ФОМІН


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp