Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді провели міжнародну конференцію задля збереження спадщини чехів

18 листопада 2014 р., 17:28

Конференція відбудась у Закарпатській торгово-промисловій палаті. Саме в цей день надійшло повідомлення про замінування вказаної будівлі

14 листопада у конференц-залі Закарпатської торгово-промислової палати відбулася міжнародна конференція на тему: «Чехи в Україні: збереження та відродження культурної спадщини. На прикладі Закарпатської області», організована Закарпатським товариством чеської культури за підтримки Генерального консульства Чеської Республіки в м. Львові і Почесного консула Чеської Республіки в м. Ужгороді та Закарпатської торгово-промислової палати.

Конференцію відкрив почесний консул Чеської Республіки в м. Ужгороді Отто Ковчар.

Читайте також: Інформація про розмінування почесного консульства Чехії (ФОТО, ВІДЕО)

Перед присутніми з доповідями виступили: Генеральний консул Словацької республіки у м. Ужгороді п. Янка Бур’янова: «Спільні сторінки історії Чехії і Словаччини», доцент кафедри української літератури УжНУ, кандидат філологічних наук О.Кузьма: «Т.Шевченко–«велетень у царстві вселюдської культури». Про традиційний народний одяг Закарпаття 20-30 рр. XX століття, збереження, дослідження та його популяризацію зробила доповідь директор Закарпатського музею архітектури і побуту Г.Андял, а про світоглядне та мистецьке формування Федора Манайла в умовах демократичної та освітньої політики першої Чехословацької республіки 1918 – 1939 рр. розповіла В.Манайло–Приходько, викладач Закарпатського художнього інституту ім. А. Ерделі, внучка художника. У дискусії також виступили: В.Мадяр-Новак, старший викладач Ужгородського факультету Донецької державної музичної академії ім. Сергія Прокоф’єва, І.Дацків, пошукувач кафедри педагогіки і психології УжНУ, О.Орищук, мистецтвознавець з музею Івана Ольбрахта (с.Колочава).

На заході також були присутні: консул Генерального консульства Чеської Республіки у м.Львові Валерія Фюлеова, начальник відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА Анатолій Салай, заступник начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка.

Центр культур національних меншин Закрапаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp