Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міліція каже, що впіймала вбивць 31-річного закарпатського військового, якого в зоні АТО розстріляли "в упор"

19 листопада 2014 р., 10:07

Чоловік захистив таксиста від бандитів, що хотіли відібрати від нього машину, і поплатився за це життям

Правоохоронцями Мар’їнського РВ розкрито вбивство працівника прикордонної комендатури, який приїхав на Донеччину для участі у антитерористичній операції. Подія сталася 14 листопада ум.Курахове Мар’їнського району. Потерпілий отримав вогнепальні поранення, намагаючись зупинити протиправні дії двох чоловіків. В той же день міліціонери затримали зловмисників, причетних до злочину.

 

До чергової частини Мар’їнського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що 14.11.2014р. вночі до Кураховської міської лікарні був доставлений труп військовослужбовця Збройних Сил України, 31-річного мешканця Закарпатської області. Чоловік помер від вогнепальних поранень. Він був одним з керівників прикордонної комендатури та останні кілька тижнів ніс службу на території Донецької області.

На місце, де загиблий отримав смертельні поранення, негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. Правоохоронці встановили події того вечора майже до дрібниць і вже за кілька годин затримали підозрюваних.


- Нам стало відомо, що в ніч з 13 на 14 листопада потерпілий знаходився на проспекті Маяковського у м.Курахове. Приблизно о 00:45 до нього під’їхала машина марки «ВАЗ-21099». Невідомі особи прямо з салону автомобіля тричі вистрелили у прикордонника, після чого зникли з місця злочину, - розповідаєАндрій Гапонюк, начальник Мар’їнського РВ ГУМВС України в Донецькій області.

Увесь особовий склад мар’їнської міліції було залучено до розкриття цього зухвалого злочину. Співробітники ДАІ, наряди патрульної служби та спецбатальйони міліції на блокпостах отримали орієнтування з описом автомобіля підозрюваних. Вже за кілька годин схожу «дев’яносто дев’яту»було зупинено на Кураховському водосховищі.

- На місце негайно виїхали оперативники карного розшуку Мар’їнського РВ. Разом із бійцями спецбатальйону «Січ», які чергували на блокпосту, вони провели затримання підозрюваних, - говорить Андрій Гапонюк. - Під час огляду автомобіля правоохоронцями було вилучено 2 гільзи від патрону калібру5,45 мм, відбитки пальців рук, сліди капоті з отворів від куль на передньому вітровому склі автомобіля. Також було виявлено балаклавичорного кольору, 3 автомати Калашникова та магазини до них. Зброя і боєприпаси направлені на відповідну експертизу.

Затримані надали правдиві свідчення. Мотив злочину виявився наступним. Потерпілий став свідком їх протиправних дій. Чоловіки, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, відібрали автомобіль у водія місцевого таксі й планували покататися. Однак працівник прикордонної комендатури став на заваді їх злочинним намірам, за що й поплатився життям.

Докази причетності фігурантів до незаконного заволодіння транспортним засобом збираються в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.289 КК України.

- За фактом умисного вбивства кримінальне провадження відкрите за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України. Робота над цією справою триває, - коментує підполковник Гапонюк. – Ми маємо встановити роль та ступінь провини кожного з фігурантів. Можу сказати, що хлопцю, який безпосередньо здійснив постріли з вогнепальної зброї, виповнилось 23 роки, він приїхав у Донецьку область з Чернігівщини.

ВЗГ ГУМВС України
в Донецькій області







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp