Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Закарпатгаз" витратить 16 мільйонів

19 листопада 2014 р., 15:21

Ці гроші підуть на розвиток газового господарства.

ПАТ "Закарпатгаз" подало на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання енергетики та компослуг інвестиційну програму на 2015 рік в обсязі 16,7 мільйонів гривень.З цієї суми 10,8 мільйонів гривень або ж 64,65% планується спрямувати на будівництво, реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж та споруд на них.

Щороку ПАТ «Закарпатгаз» формує і подає на розгляд комісії НКРЕКП інвестиційну програму в якій вказує перелік запланованих впродовж року капіталовкладень та обґрунтовує їх. Ці заходи дадуть змогу підтримувати належний технічний рівень і підвищити надійність та безпеку експлуатації системи газопостачання Закарпатської області.

За останні роки обсяг споживання природного газу на Закарпатті впав з майже 686,8мільйонів кубометрів газу в 2011 році до очікуваних 549,9 мільйонів кубометрів газу на кінець 2014 року. У зв’язку зі зменшенням обсягів споживання газу зменшуються прибутки компанії і основним джерелом фінансування для інвестиційної програми залишаються заходи, які реалізовуються за рахунок амортизаційних відрахувань та прибутку.

«Ми плануємо капітально відремонтувати 8 газорозподільчих пунктів, 3 газові колодязі, провести заміну 20 ШГРП, 11 засувок, встановити 3 ШГРП та реконструювати 41 станцію катодного захисту» - зазначає головний інженер Андрій Горват.

На впровадження та розвиток системи дистанційного контролю за газопостачанням в Інвестпрограму закладено 495 тисяч гривень. На придбання приладів для діагностики стану системи газопостачання - 311 тисяч гривень та 1 мільйон гривень на закупівлю 2 аварійних автомобілів VW Transporter для експлуатаційних служб.

В рамках Інвестиційної програми передбачено протягом року безкоштовно встановити споживачам 1,3 тисяч лічильників та замінити 419 непридатних побутових роторних лічильників.

Для удосконалення обліку та зниження виробничо-технологічних та понаднормових втрат природного газу планується спрямувати понад 0,6 мільйона гривень або ж 3,7 % коштів. З цією метою заплановано також придбання і встановлення на ГРП 12 приладів обліку газу та 9 коректорів.

З проектом інвестиційної програми ПАТ «Закарпатгаз» споживачі можуть ознайомитися на офіційному сайті компанії. Крім того, за контактними данами вказаними на сайті, споживачі можуть залишити свої пропозиції та зауваження.

Довідка:

Основними видами діяльності ПАТ «Закарпатгаз» є транспортування та постачання природного газу. ПАТ «Закарпатгаз» експлуатує 7,2 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 640 млн. куб. м природного газу.

Клієнтами компанії є 266 тисяч сімей Закарпатської області та 6,8 тисяч підприємств промисловості, установ і організацій. У числі найбільших підприємств-клієнтів ПАТ «Закарпатгаз» такі підприємства, як ТзОВ «Русинія», ТОВ «Інтерфіл», ТОВ «Ядзакі Україна», ОП «Ужгородський коньячний завод» та інші.
ПАТ «Закарпатгаз» є одним з найбільших роботодавців Закарпатської області. На сьогоднішній день на підприємстві працює понад 1,4 тисяч чоловік. Товариство входить до десятки найбільших платників податків області, щорічні відрахування до бюджетів всіх рівнів складають понад 80 млн. грн.

За додатковою інформацією звертайтесь до:
Помічника голови правління
Маріанни Гриценко
тел.: + 38 067 244 3265
E-mail: Marianna.Grycenko@zkgas.com.ua



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp