Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль люструватиме лісників

19 листопада 2014 р., 15:41

Очільник краю наголошує на негайності цього процесу

Коментуючи призначення Михайла Липчея начальником Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова обласної державної адміністрації наголосив, що зокрема і через це кадрове рішення є прагнення влаштувати своєрідну люстрацію в сфері, котра справді потребує очищення і оновлення.

 

Василь Губаль розповів: свою трудову діяльність він розпочинав саме в лісовій галузі, працював у ній багато років, тож справді знайомий із ситуацією. "Я був і лісорубом, і майстром лісу, і керівником підприємства. Але ми ґаздували в лісі не так, як це дехто дозволяє собі зараз. Раніше, коли ми починали працювали і навіть часом не знали, як діяти у лісі, завжди в лісгоспах були фахівці, які спрямовували і не дозволяли шкодити і робити незаконно. На жаль, в останні роки ситуація змінилася до гіршого, й це маємо визнати. Галузь потребує уваги й, можливо, навіть порятунку. І зі зміною керівника, з призначенням Михайла Степановича, ми розраховуємо на люстрацію керівників в лісовій галузі" – сказав Василь Губаль.

Він наголосив: "Це треба зробити негайно. Залучити фахівців, патріотів, які допоможуть галузі вийти із ситуації, яка є. Ганебно сьогодні відправляти "кругляком" ліс за кордон і казати, що ми заробляємо гроші. Це не заробіток. Заробіток – це коли ми працюємо прогнозовано і системно: заготівля, переробка, виготовлення продукції".

Василь Губаль зазначає: водночас слід думати і дбати не лише про того, хто охороняє і заготовляє деревину, а й про того, хто переробляє ліс - підтримати свого товаровиробника. "Ми маємо почути, що йому потрібно, аби не мати скорочень на виробництві, щоби міг платити заробітну плату, поповнюючи бюджет, і думати про те, як розвивати галузь системно".

Також керівник області поінформував, що варто залучати європейські практики щодо господарювання в лісі. Уже є напрацювання щодо цього: край Височина Чеської Республіки – партнер Закарпаття – готовий поділитися практичним і теоретичним досвідом, до слова, це справді цікаво, адже регіон так само гірський і має власне бачення розвитку у цій сфері. "Готуємо делегацію, в яку будуть залучені фахівці лісової справі. Мета також вивчити, як співпрацює галузь із місцевим самоврядуванням. Загалом я б не хотів занадто драматизувати ситуацію, але в цій сфері треба починати практично з чистого аркуша" – сказав Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА
Петро 19.11.2014 17:57 IP: 105.90.132.95
Давно пора провести люстрацію в лісовій галузі Закарпаття зокрема в Ужгородському держлісгоспі яким керує Костів Іван Васильович. Цей керівник як проститутка вислужитвся СДПУ(о) пітім Ригоналам, і тепер хоче далі дурити владу. Працівникам зиеншив зарплати до мінімуму, а сам купує нові авто, та створює інші блага для свлєї сім.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp