Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки заробляють європейські сусіди Закарпаття?

20 листопада 2014 р., 09:31

Один із наших сусідів показує один із найскромніших показників у Європі. Але й до такої суми зарпатцям ще далеко

Ще в 2013 році за середньорічним рівнем доходів українці були досить близькими до громадян деяких східноєвропейських країн, і навіть випереджали болгар. Однак відкладена девальвація в поточному році «розставить усе по місцях»: українці за підсумками 2014 року ризикують опинитися в кінці списку.

Рівень зарплат у сусідів України теж не б’є рекорди. Він помітно відстає від розвинених західноєвропейських країн. 

Серед наших сусідів найбільш заможними є словаки, які заробляють в середньому 7700 євро, всього на 300 євро від них відстають поляки. Угорці отримують від роботодавців трохи більше 6000 євро за рік, а румуни − лише 4000, це один із найскромніших показників у Європі.

Для порівняння слід зазначити, що за результатами 2013-го найвища середньостатистична зарплата була у громадян Швейцарії та Норвегії, які за рік заробили по 59 000 і 47 000 євро відповідно. За даними Євростату, серед країн Європейського Союзу найбільші зарплати у громадян Люксембургу − в цій невеликій державі в середньому за рік заробляють по 37 000 євро. За ними йдуть інші представники Бенілюксу та скандинавські країни, що входять у ЄС. 

Якщо ж гривня втримається на рівні 20 гривень за 1 євро, середньостатистичні українці зароблять всього близько 2000 євро. Однак якщо врахувати те, що рівень тіньової економіки України набагато перевищує аналогічний показник у європейських країнах, то при правильних кроках щодо детінізації економіки з боку влади офіційний рівень середньої заробітної плати українців у перспективі може наздогнати низку східноєвропейських країн.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp