Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мінагрополітики дозріло до того, щоб законодавчо визнати простих селян рівноправними товаровиробниками

20 листопада 2014 р., 12:24

Відповідну заяву зробив директор департаменту Мінагрополітики Віталій Саблук

На 6 мільйонах гектарів близько 9 мільйонів самозайнятих українців виробляють майже стільки ж продукції, як і великотоварні виробники. До прикладу, це 93 % вирощеної в країні картоплі, понад 80 % овочевої та фруктової продукції, 45 % птахівництва і 20 % зернової продукції. Такі дані на конференції «Ринки плодоовочевої продукції Європи та України. Перспективи та виклики» навів Віталій Саблук, директор департаменту економічного розвитку, аграрного ринку та інвестиційної політики Міністерства аграрної політики і продовольства України.

У зв’язку з цим чиновник Міністерства заявив, що необхідно визнати звичайних селян-виробників законодавчо рівноправними товаровиробниками, спростити для них дозвільну систему (можливо, за європейським принципом -- до одного документа), спростити для них доступ до фінансів і створити можливості для інтеграції в ринок. Ці всі кроки, за словами Віталя Саблука, уряд планує реалізувати після удосконалення законодавчої бази, зокрема після ухвалення розробленого законопроекту про локальні ринки.

Час Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp