Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські слідчі затримали більше ста сепаратистів

21 листопада 2014 р., 20:48

Половину з них виміняли на українських військових, серед яких був і наш земляк

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає державне та релігійне свято. Урочистості співпали з поверненням на Срібну Землю бригади закарпатських слідчих із зони проведення антитерористичної операції. 

З цієї нагоди в УМВС області відбулося урочисте зібрання. Відкрив його начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. Християни сьогодні відзначають День Святого Архістратига Михаїла, який для людей є символом боротьби із різною нечистю. Тож начальник УМВС побажав усім присутнім, нехай Святий Михаїл та Господь оберігають міліціонерів та їхні сім′ї, а особливо тих, хто бореться з ворогом у зоні АТО. 

Закарпатські міліціонери, що несуть службу на Сході України, відзначаються толерантністю, виваженістю та справжнім європейським ставленням до людей. Тож від дітей школи-інтернату на Донеччині до УМВС надійшов подарунок – вишита дитячими руками ікона. Керівник міліції Закарпаття передав цей подарунок до музею УМВС. 


Також керівник міліції привітав закарпатських слідчих, які в складі слідчої групи МВС України розслідували злочини сепаратистів у Донецькій області, професійно виконали свою роботу й щасливо повернулися додому. Очолював ж слідчу групу МВС перший заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Росоха, котрий і нині залишається в зоні АТО. Робота слідчих в зоні АТО вкрай важлива. Слідчі фіксують злочини сепаратистів, вистежують та арештовують ворогів України. 

За більш ніж 50 діб перебування закарпатських слідчих на сході ними було арештовано понад сто сепаратистів. Півсотні з яких в подальшому обміняли на полонених українських вояків. Один із визволених із полону – закарпатець. 

Далі Сергій Шаранич розповів про майбутню реформу української міліції, яку започаткував міністр МВС Арсен Аваков, аби українська міліція позбулася всього застарілого й непотрібного та рівнялася на поліції західних держав Європи. Уже тепер на Закарпатті діє новація – спільні патрулювання працівників ДАІ та патрульної служби, що дозволило оперативно розкрити ряд злочинів і ефективно здійснювати профілактику злочинності. 

– Такі наряди діють мобільно та доводять свою ефективність в розкритті грабежів, випадків вуличної злочинності та затримання зброї. Ми продовжимо працювати в цьому напрямку, посиливши наряди кінологами. Механізм взаємодії служб міліції в протидії злочинності треба удосконалювати, - каже Сергій Шаранич. Очільник УМВС також вручив Почесні грамоти обласного військового комісара та грошові премії великій групі закарпатських правоохоронців, зокрема й слідчим, які повернулися після виконання своїх професійних обов′язків із зони АТО. 

А на завершення зал хвилиною мовчання вшанував пам'ять усіх загиблих борців за Україну та мільйонів українців, життя яких забрав Голодомор 30-х років. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp