Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті проживає більше 2,5 тисяч переселенців із зони АТО та Криму

22 листопада 2014 р., 14:23

Всі вони отримали тимчасове житло

Закарпатська область: станом на 21 листопада в області зареєстровано 2614 громадян, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

21 листопада відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференція з регіональними штабами з питань, що пов’язані із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Участь у нараді взяли заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, начальник Управління ДСНС Мирослав Щербей та керівники ряду структурних підрозділів облдержадміністрації.

Проводив відеоконференцію за дорученням Віце-прем’єр міністра України Володимира Гройсмана голова Міжвідомчого координаційного штабу – заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

Головуючий на нараді повідомив, що станом на 21 листопада згідно з оперативною інформацією загальна кількість громадян України, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь до інших регіонів, складає 19 тис. 406 осіб, у тому числі 5 тис. 402 дитини, 1 тис. 391 інвалід та осіб похилого віку. За добу – 23 особи, у тому числі 3 дитини.

З району проведення АТО до інших регіонів переселено 453 тис. 199 осіб, у тому числі 123 тис. 531 дитина, 90 тис. 543 інваліда та осіб похилого віку (у тому числі тимчасово переміщених в межах Донецької (68 тис. 821 особа) та Луганської (30 тис. 120 осіб) областей.

На засіданні також розглядалися питання щодо отримання та розподілу матеріальної допомоги у тому числі й гуманітарної, яка надходить від іноземних країн, вимушеним переселенцям, будівництво стаціонарних пунктів для прийняття тимчасово переміщених громадян, організація їх соціального забезпечення тощо.

Для довідки: станом на 21 листопада на території Закарпатської області зареєстровано 2614 громадян, з яких 2378 - приїхали з Донецької й Луганської областей та 236 – з Криму. Всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

Закарпатський обласний штаб, на який покладено функції координаційного центру, знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Народна 4, також працює «гаряча лінія» - (0312) 61-22-20 з надання роз’яснень громадянам стосовно можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування на території Закарпатської області.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp