Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Небесну Сотню на Закарпатті не забудуть

23 листопада 2014 р., 11:03

У краї освятили пам’ятник Героям.

На свято Архистратига Михаїла яке з Божого провидіння від сьогодні в нашій державі святкується як день свободи і гідності при монастирі Собору Пресвятої Богородиці в Джублику, що на Закарпатті, було освячено пам’ятник героям які загинули за Батьківщину та героям Небесної Сотні.

Рівно рік тому тисячі наших земляків вийшли на майдан щоб відстояти гідність і свободу власного народу. Не боячись нікого і нічого люди стояли до кінця бо вірили у перемогу добра над злом. Дякуючи Богові народ відстояв свою гідність хоч і дорогою ціною, ціною крові найкращих синів які мужньо віддавали своє життя за свою Батьківщину.

І в першу річницю революції Гідності на монастирському подвір’ї в Джублику преосвященний владика Ніл Лущяк помічний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії разом з отцем ігуменом Атанасієм Чийпешом і іншими священниками Мукачівської єпархії освятили пам’ятник героям нашого часу. Пам’ятна композиція складається з скульптури Ісуса Христа який дає розрішення вмираючому воїну, оскільки як знаємо багато з воїнів перед смертю приступали до тайни покаяння, прямо на майдані.

Було приємно що на освяченні пам’ятника окрім духовенства, представників влади, було багато воїнів з зони АТО, а також матері які втратили своїх синів, що приїхали не тільки з Закарпаття але і з інших областей щоб віддати шану відважним хлопцям-героя. Після чину освячення була відслужена панахида за невинно вбитих героїв і молебень за мир в Україні. А також відбулося вручення подяк воїнам зі Сходу і матерям загиблих героїв, опісля відбувся невеличкий концерт патріотичної пісні. Закінчились святкування виконанням Державного Гімну України і гімну Небесної Сотні «Пливе кача по Тисині».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp