Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Музична школа Ужгорода стане зовсім іншою

25 листопада 2014 р., 10:32

Приватне підприємство взялося за її капітальний ремонт.

Ужгородській дитячій музичній школі № 1 ім. П. І. Чайковського, що на вул. Волошина, 11, наступного року виповниться 70 літ. Майже півстоліття в будівлі не проводили капітальний ремонт. Від вересня цього року, відповідно до програми соціально-економічного розвитку міста, ухваленої міською радою, у закладі розпочали ремонтні роботи, які виконуються за кошти міського бюджету.

Як розповів начальник управління капітального будівництва Ужгородської міської ради Адам Юрко, загальна кошторисна вартість об’єкта становить близько 320 тисяч гривень. Роботи виконує одне з місцевих приватних підприємств. До переліку робіт входить капітальний ремонт фасаду, заміна штукатурки, фарбування фасаду, відновлення карнизних тяг, планок, заміна водостічної системи, водовідведення, зокрема водостічних труб. Заміна вікон проводилася за рахунок коштів спецфонду музичної школи. «Що стосується головного фасаду, який виходить на вул. Волошина в історичній частині міста, то він має відображати ідентичність тієї історичної забудови, яка була в попередні роки. Ми врахували, що він має доповнювати весь ансамбль будівель, які є поруч із музичною школою. Відповідно до цього були підібрані нові вікна і кольорова гама будівлі», – зазначив пан Адам.

У тому, що історичний вигляд будівлі ніяк не постраждає, запевняє й директор музичної школи Олена Охрим: «Це справді проводиться просто капітальний ремонт фасаду, а не реконструкція. Нічого не буде змінено, усі балки, малюнки будуть збережені. Фасад закритий плівкою, бо так вимагає будівельна норма. Школі ремонт був дуже потрібний. Я сама ужгородка і хочу, щоб тут було гарно».

Міська влада також підтримує оновлення одного із закладів культури міста. «Дуже добре, що певні кошти проплачує казначейство і є можливість провести ремонт музичної школи – однієї зі старовинних будівель у центрі міста. Сподіваємося, що після ремонту музична школа стане окрасою міста як в естетичному плані, так і архітектурному. А діткам буде тепло і приємно навчатися музики», – каже керуючий справами виконкому Олександр Волосянський.

На сьогодні вже близько 65-70% робіт виконано, за сприятливих погодних умов до кінця місяця роботи мають завершити в повному обсязі.

Ольга ПАЛОШ, газета "Ужгород"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp