Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бажання взяти дитину-сироту потребує неабиякої підготовки

28 листопада 2014 р., 10:38

Тому в Ужгороді провели тренінг для батьків, які хочуть створити прийомну сім’ю. А дехто з них бажає взяти не тільки одну дитину

19-20 та 25-27 листопада 2014 року у місті Ужгороді проходило навчання для осіб, які виявили бажання створити прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, взяти дитину під опіку, піклування та навчання для прийомних батьків і батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу, організоване Закарпатським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

{g}

Навчання проходило у форматі тренінгу. Саме така організація навчання є найбільш ефективною формою навчання для дорослих. В ході тренінгових занять учасники вивчали поведінкові особливості дітей, які ускладнюють процес спілкування та взаємодії з ними, вплив несприятливих умов соціалізації на формування поведінки дітей, причини психічної травматизації дітей як наслідок впливу несприятливих умов соціалізації, попередження емоційного вигорання у прийомних батьків, батьків-вихователів тощо.

Крім того, батьки мали змогу ознайомитись з сучасними формами та методами сімейного виховання дітей, особливостями виховання підлітків, міжособистісних стосунків між чоловіком та дружиною у прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу.

Завдяки тренінговій формі навчання між учасниками відбувся обмін досвідом щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Безцінним досвідом для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники було спілкування з діючими прийомними батьками. Адже отримати поради від людей, які вже не перший рік безпосередньо займаються вихованням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування є безцінним. Прийомні батьки щиро ділилися своїми набутими знаннями за час функціонування їх прийомних сімей.

Крім того, додаткову інформацію учасники навчання отримали від заступника начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Красногорської Наталії Євгенівни та начальника відділу адресних соціальних виплат, головного державного соціального інспектора департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Колодія Івана Степановича.

Потрібно зауважити, що навчання проходило в теплій та дружній атмосфері, яка дозволила налагодити позитивний психологічний мікроклімат та довірливі стосунки в групі.




Провідний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мучичка Ельміра Хагани-гізи

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp