Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перший день роботи Верховної Ради: Новий спікер, старий прем’єр і поки невідомі міністри (ВІДЕО)

28 листопада 2014 р., 08:07

Серед першочергових питань депутати обіцяють "позитивно" розглянути скасування депутатської недоторканісті

Вчора запрацювала Верховна Рада 8-го скликання. Відкривав збори – Юхим Звягільський. Новообрані депутати зачитали присягу разом, сформували коаліцію, обрали спікером Володимира Гройсмана та прем'єром – Арсенія Яценюка.

У провладну більшість об'єднуються "Блок Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія Ляшка" та "Батьківщина" – загалом 302 обранці. Опозиційними будуть не тільки фракція опо-блоку, а й низка самовисуванців.

Загалом у новообраній раді 6 фракцій і дві депутатські групи Віталія Хомутинника та Ігоря Єремеєва. Вже після отримання мандатів "коаліціанти" голосують за нового спікера. Як і прогнозували – ним став Володимир Гройсман.

Після цього депутати беруться за прем'єра. Тут теж без сюрпризів. На чолі уряду знову ставлять Арсенія Яценюка. Його представляє Президент, обранці – підтримують.

Та кандидатура "старого-нового" Прем'єра не всім до вподоби. Так новий нардеп і колишній "сотник" Вододимир Парасюк за Яценюка кнопку не тиснув.

Затвердити склад уряду та розподілити комітети депутати обіцяють 2 грудня. І якщо з першим питанням більш-менш визначилися, то розділити 27 комітетів поки не можуть.

Загалом за перший день роботи нова Рада зареєструвала 8 законопроектів, а перереєструвала понад 50. Та серед своїх перших рішень нардепи обіцяють скасувати депутатську недоторканість.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp