Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Потяг Київ-Рахів можливо їздитиме до румунського Сігету

30 листопада 2014 р., 12:37

З пропозицією виступив префект Марамурешського повіту Антон Рохіан

27 листопада, делегація Закарпатської області на чолові з головою обласної ради Володимиром Чубірком побувала в румунському місті Сігет-Мармацієй. Тут разом з румунськими партнерами йшлося про реалізацію проекту з будівництва мосту, який з’єднуватиме село Білу Церкву Рахівського району та місто Сігет повіту Марамуреш. 

З української сторони участь в зустрічі взяли й заступник голови ОДА Михайло Рівіс, керівник Тячівської РДА Василь Йовдій, начальник управління євроінтеграції Андрій Варцаба та сільський голова Білої Церкви Юрій Берінде.?Делегація проводила перемовини з префектом Марамурешського повіту Антоном Рохіаном, Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдаван, керівництвом міста.

З-поміж іншого, на зустрічі йшлося також про можливість відновлення залізничного сполучення на Рахівщині та Тячівщині з Марамурешом. «З 2007 року припинено залізничне сполучення. В першу чергу через контрабанду цигарок. Але цю проблему можливо вирішити. Нещодавно ми звернулися до уряду відновити роботу потягу. Більше того, ми пропонуємо продовжити маршрут поїзду Київ – Рахів до Сігета», – поділився планами префект Марамурешського повіту Антон Рохіан.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp