Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Голод та катування собаками - така доля була у ведмедів, що житимуть у "Синевирі"

30 листопада 2014 р., 16:26

Ведмедицю уже перевезли до реабілітаійного центру на Закарпатті. Невдовзі привезуть і її друга Терена

Ведмеді врятовані. Тварини, яких не годували, травили собаками та утримували у жахливих умовах в Улашківському лісництві, завдяки громадським активістам тепер житимуть в реабілітаційному центрі “Синевир” на Закарпатті. 

Ведмедицю туди вже перевезли, впродовж наступних двох тижнів забрати планують і ведмедя. 

Три місяці тому громадські активісти виявили в Улашківському лісництві двох змордованих бурих ведмедів, вони були голодні, виснажені та поранені. Тварин, занесених до Червоної книги України, тримали в тісних клітках та майже не годували. Небайдужі люди знайшли для тварин нову домівку – реабілітаційний центр “Синевир” на Закарпатті, передає tv4

- Першу забрали ведмедицю, оскільки автомобіль не передбачав місця для двох ведмедів. Ведмедиця вийшла сама, не потребувала, щоб її кололи. Це дивувало ветеренарів, ми неодноразово приїжджали і годували, завдяки цьому ведмедиця вийшла до нас і сама зайшла в клітку, не треба було її колоти. Ведмедицю назвали Ніка – з грецької – перемога, а ведмедя назвали – Терен – Тернопіль, разом – Тернопільська перемога, – розказує громадський активіст Андрій Об’єщик. 

Терена планують забрати в реабілітаційний центр вже найближчим часом. Лісники не на камеру розповіли, що згодом у ведмедів може бути поповнення, бо їх пускали в одну клітку. Загалом стан бурих покращився, вони набрали ваги. 

- Хотів би подякувати громаді, яка допомагала нам з тими ведмедями, бо дійсно вони віджили. Ну і від нас подяка екоінспекції, зокрема керівництву, яке 8 років не бачило цього свавілля, що ведмеді сидять там в клітці. Лісники лісниками, але, на нашу думку, екологи не мали цього допустити. Тому їм велика подяка, навіть вчора відправляли тих ведмедів, можна було прислати людину і хоча б для людського ока з почестями вивезти їх звідти, – говорить Андрій Об’єщик. 

Ведмедиця місяць буде на карантині, отримає всі ветеринарно-санітарні процедури. Інформацію про те, в якому стані Ніка, можна буде побачити на сайті реабілітаційного центру “Синевир”. Згодом до неї привезуть і Терена. 

- В будь-який момент можете приїжджати, в нас вхід вільний, наша адреса – село Синевир, Закарпатська область, Міжгірський район, там є національний парк природний, можете побачити красиву природу, відвідати наш реабілітаційний центр, в якому можете побачити, як живуть наші ведмеді, – каже ветеринар реабілітаційного центру “Синевир” Михайло Маслей. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp