Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лунченко назвав погоджених кандидатів на посади голів РДА (ФОТО)

25 березня 2014 р., 10:11

У понеділок, 24 березня, голова облдержадміністрації Валерій Лунченко під час прес-конференції озвучив список прізвищ кандидатів на посади керівників РДА, які погоджено як громадськістю, так і люстраційним комітетом.

Насамперед керівник ОДА назвав імена тих претендентів, до яких, за результатами публічних обговорень, не залишилося зауважень з боку громадськості, депутатів райрад, люстраційного комітету. 

Так, на посаду голови Берегівської РДА запропоновано Іштвана Петрушку. На очільника Виноградівської РДА попередньо претендував Михайло Кочіш. З цього приводу були зауваження від люстраційного комітету, оскільки Михайло Кочіш – представник попередньої влади. 

Тому сьогодні погоджено Віталія Любку – особу, до котрої зауважень немає. Погоджено щодо Іршавської РДА – на голову РДА пропонується В’ячеслав Свичкар, на голову Міжгірської РДА Андрій Шекета, Перечинської райдержадміністрації –Микола Грубий. 

До таких пропозицій негативних відгуків не було. Щодо керівника Ужгородської РДА – запропонована кандидатура - Марія Коваль-Мазюта не викликала зауважень громадськості та люстраційного комітету, однак, окремі політичні сили таким вибором були незадоволені. 

Та, у результаті переговорів, сьогодні всі непорозуміння зняті. На керівника Мукачівської районної державної адміністрації запропоновано Василя Пашкуляка, підтримку котрому висловили і депутати Мукачівської райради, і голови селищних рад. Щодо Великоберезнянської РДА, то попередній кандидат Олег Вовчанський зняв свою кандидатуру на підтримку Валерія Поправки. - Це ті кандидати, які сьогодні погоджені закарпатцями, відповідають вимогам люстраційного комітету. Я розумію, що всі задоволені не залишаться, адже є і певні політичні вподобання. 

Та ми дослухалися до освічених, авторитетних людей у районах, у яких є досвід, та до яких є довіра краян, - наголосив Валерій Лунченко. На керівника Воловецької райдержадміністрації було запропоновано Михайла Попелича. Виникали зауваження з приводу того, що Михайло Андрійович має відношення до Партії регіонів. Та, як розповів Валерій Лунченко, сьогодні надійшло уточнення від люстраційного комітету, де йдеться, що жодного стосунку до Партії регіонів Михайла Попелича не виявлено, тому люстрацій ний комітет ніяких зауважень з цього приводу більше не має. 

- Залишилися Тячівський, Рахівський, Хуський та Свалявський райони. Сьогодні, на жаль, ми не можемо ще погодити кандидатів, оскільки у районах є складна ситуація. До прикладу, у Хустському районі обидва претенденти зняли свої кандидатури. Тому чекаємо пропозицій. Щодо Рахова – є сьогодні пропозиція - Сурмачевский Іван. Під час особистої зустрічі з Орисею Кравчук, яка теж була кандидатом на цю посаду, вона повідомила, що знімає свою кандидатуру, проте не на користь Івана Сурмачевсього. Сьогодні від Рахівщини було запропоновано ще одну кандидатуру – Віктор Турок. Тому прошу люстраційний комітет надати висновки щодо цієї особи, - зазначив Валерій Лунченко. У Тячівському районі ще тривають переговори, які найближчим часом завершаться. 

Не погоджено голову Свалявського району –кандидат Іван Сай сьогодні викликає зауваження від представників району. Щодо Івана Дрогобецього, то Валерій Лунченко наголосив: ця кандидатура на посаду керівника Свалявської РДА не розглядатиметься.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp