Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Боржавська вузькоколійка має шанс на життя

2 грудня 2014 р., 12:01

Для цього Закарпаттю потрібно об’єднанти свої сили ще з двома західними регіонами країни

Голова обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч з керівником Громадської ради при ОДА, головою асамблеї громадських рад Закарпаття, депутатом обласної ради Федором Харутою. 

Федір Харута повідомив, що минулого тижня представниками влади, наукових закладів Закарпаття побували на зборах на Дніпропетровщині. Відбувалися вони в рамках реалізації цікавого концептуального проекту з організації залізничного туризму на вузькоколійних залізницях в Карпатському регіоні України. Йшлося про узгодження дій у відпрацюванні моделі туристичного пулу на вузькоколійках Карпатського регіону України за результатами роботи експертної групи, яка у вересні провела виїзний огляд на місцевості ще функціонуючих вузлів залізничної колії завширшки 750 мм, побудованої за часів Австро-Угорської імперії. 

Зі слів Федора Харути, висновки експертів є відправним етапом у реалізації проекту туристичних перевезень залізничним транспортом в Україні, ініційованого науковцями Дніпропетровщини, який є важливим не тільки для західних регіонів України, а й для держави в цілому. 

«ЄС розробило програму розвитку продуктивних сил. Європа підтримує розвиток туристичної галузі. Об’єднавши ресурси трьох західних областей України можна долучитися до грантового проекту з відновлення вузькоколійки», - каже Федір Харута. 


Керівник облради Володимир Чубірко зазначив, що рада однозначно підтримуватиме інвестиційні проекти із збереженням вузькоколійки. «Нині непроста ситуація із збереженням Боржавської вузькоколійки. Укрзалізниця відмовляється від її подальшого утримання і пропонує передати її на баланс області. Це механізм, що дозволить її зберегти. Якщо до її збереження і відновлення ми залучимо науковий ресурс і зможе реалізувати інвестиційний проект для її відновлення – це стане додатковим стимулом розвитку туристичної галузі області», - вважає керівник ради. 

Наприкінці зустрічі Федір Харута запропонував розробити та підписати угоду про партнерство та співробітництво у реалізації проекту туристичних перевезень залізничним транспортом. 
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp