Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна відмовилась від позаблокового статусу

2 грудня 2014 р., 16:43

Про це повідомив генсекретар НАТО та підтвердили у МЗС України

Під час засідання Україна–НАТО український уряд повідомив представників альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками засідання Україна–НАТО, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"Раніше Україна офіційно дотримувалася позиції про свою позаблоковість. Зараз уряд оголосив, що Україна позбавиться цього статусу, і це рішення ми також поважаємо. І якщо Україна подасть заявку на вступ до НАТО, цю заявку буде розглянуто", - заявив Столтенберг.

Той факт, що Київ під час засідання Україна–НАТО повідомив альянс про таке рішення, підтвердили в МЗС України.

— Генсек НАТО у зв’язку з цим окремо підкреслив, що альянс вважає чинним рішення Бухарестського саміту НАТО від 2008 року про євроатлантичні перспективи України.

"Ми досі дотримуємося думки, що Україна стане членом НАТО", - заявив він.

Водночас остаточне рішення про заявку щодо вступу і, відповідно, про сам вступ має ухвалити українська сторона, підкреслив генсек. "Ми з повагою поставимося до рішення України подавати заявку, якщо воно буде ухвалене. І так само поважатимемо, якщо буде ухвалено рішення не подавати заявку", - зазначив Столтенберг.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp