Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські чотирилапі безхатьки скоро матимуть власне житло (ФОТО, ВІДЕО)

4 грудня 2014 р., 11:41

З виглядом на Європу та життєвими стандартами демократичного світу

Перше приміщення на 14 вольєрів і адміністративний корпус ужгородського притулку для чотирилапих безхатьків готові на 60-70%.

Усі комунікації підведено, в адмінкорпусі йдуть внутрішні роботи, збираються ставити вікна й двері. Дорогу планують підсипати щебенем, на стовпи провести освітлення, встановити паркан, впорядкувати територію і, можливо, вже Новий рік перші мешканці притулку зможуть зустріти у цій, бодай тимчасовій для себе оселі.

Планується, що тваринами опікуватимуться волонтери, будуть проводити щеплення, стерилізацію і вирішувати, що робити далі – тримати собаку чи кішку, передавати в добрі руки нових господарів або ж випускати.

Ніяких негуманних методів тут застосовуватися не буде. За якихось півсотні метрів від кордону зі Словаччиною ужгородські чотирилапі будуть жити  за стандартами демократичної Європи.

Можливо, тут згодом спорудять щось і на зразок готелю для тварин, де ужгородці, наприклад, їдучи у відпустку, зможуть залишати домашніх улюбленців за окрему плату.

{g}

Окремо спорудять навіс для тримання кормів, підключать подачу води з резервуара. Буде тут і своя каналізація, і окремий «бокс» для хворих тварин.

Запланували зробити притулок ще два роки тому, рік вирішували де ж обрати для нього ділянку – аби не заважав городянам. Знайшли 0,3 га за містом в районі Загорської. Розчистили від суцільного чагарнику і цього літа почали будівництво. Загальна вартість проекту – без малого мільйон гривень. Перше приміщення для вольєрів, на кілька собак кожен, розраховане на 60 псів та 40 кішок.

Навесні планується передати повністю готовий «маєток» для тварин на утримання волонтерам. Територія і нормативи дозволяють їм будувати ще щонайменше 3 споруди для вольєрів, але за домовленістю це має робитися вже без коштів міського бюджету.

Сьогодні міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов подивився як проводить роботи ПП «Промтехобладнання», а керівник фірми Володимир Кордонець розповів про зроблене і подальші дії. загалом. 

За підрахунками ужгородських ЖРЕРів, у місті мігрує близько 700 собак-безхатченків, хоча, звісно, їх кількість не стала.

Деталі – у відео.

7dniv.info






Гість 29.10.2015 12:07 IP: 90.196.42.194
Краще тваринам допомагати,чим всякому зброду
Вася 04.12.2014 13:36 IP: 102.121.201.46
Ще псітню кормити, неє де гроші діти особенно тепер
Кет 04.12.2014 12:24 IP: 15.243.43.31
Більшість тварин зими не переживає.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp