Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Заява керманичів УжНУ про підробку документів - наклеп, - Ващук

4 грудня 2014 р., 14:50

На думку екс-ректора у виші керує панічний страх перед його поверненням на посаду

Як уже повідомлялось в УжНУ проводиться розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом підробки документів колишнім складом ректорату. 

Вчора один зі співробітників університету від імені Правого Сектору Закарпаття вимагав від керівництва вишу не допускати в приміщення на пл. Народна, 3, не надавати документи і, взагалі, перешкоджати роботі слідчої групи і пригрозив фізичною розправою над керівництвом університету.

Федір Ващук на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував ситуацію, яка склалась у виші. 

Далі - мовою оригіналу.

"Мабуть вже десятий раз пояснюю (були раніше превірки). Приблизно з 2006-го року в одному з вишів Праги почали навчатися студенти-чехи за навчальною програмою Закарпатського державного університету(пізніше УжНУ, як правонаступник). Плзенський університет офіційно визнав в якості експерта ці програми. Я вважав та вважаю це за визнання хорошого рівня украінськоі системи освіти. Була укладена відповідна угода. Міністр освіти Украіни в своему офіційному листі міністру освіти Чехіі підтримав цю співпрацю (від 14.08.2007№1\12-3226). Наші чеські партнери самі розробили зразок та офіційно звернулися до нас з проханням про видачу саме такого сертифікату(диплому недержавного зразка) про підтвердження успішного виконання іх студентами нашоі бакалаврскоі, або магістерськоі програм. При цьому, крім прізвища, дати і порядкового номеру та рівня програми на дипломі не вказано більше нічого (ні слова про навчання і закінчення УжНУ). Такий взірець офіційно прислали чехи. При цьому ми обов"язково контролювали офіційну документацію чехів про повноту та успішність виконання програми. 

Керманичі УжНУ написали до МВД наклеп про нібито підробку державних дипломів про ЗАКІНЧЕННЯ УжНУ. Вважаю,що ними керує панічний страх про моє повернення на посаду. Ось і все. Очевидно,що при неупередженому підході до перевірки все стане на своі місця, але для замовників важливий сам процес... 

P.S. Що стосується Правого сектору, то у мене велика повага і шана до них!" 

Свідок 04.12.2014 18:03 IP: 34.79.113.92
Сливка вимагав у хлопців, які ідуть в АТО хабаря. За це правий сектор його і приструнив. А він використав ситуацію та приплів погрози і Ващука.
До Ніка 04.12.2014 16:33 IP: 166.196.42.194
І зовсім не видно це хтось із теперішнього керівництва написав. Ні ....ЗОВСІМ........
Нік 04.12.2014 15:28 IP: 131.117.133.95
Слово "Наклеп" з Ваших вуст, пане Ващук, звучить смішно. Але якщо Ви так впевненні в правомірності видачі дипломів, то чому прикриваєтесь Правим Сектором? Чому намагаєтесь припугнути теперішне керівництво УЖНу? Пройдете перевірку і якщо в Ваших діях і діях Ваших підлеглих ніякого кримінала немає то чого Вам боятися? В цьому випадку Закон буде на Вашому боці. ( Можливо, а можливо і ні). А про те що Ви повернетесь і Всі цього бояться, то тут п. Ващук Ви вже зовсім зглузду з"Їхали. Схаменіться та не виставляйте себе дурнем.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp