Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівник Іршавського ДАІ розповів про службу у зоні АТО (ФОТО)

4 грудня 2014 р., 16:58

Він погодився їхати, не роздумовуючи, хоча вдома дружина, 13-річна донечка та 11- річний син.

Серед тих, хто нещодавно повернувся із зони АТО, капітан міліції, інспектор з організації дорожнього руху відділення ДАІ Іршавського райвідділу міліції Іван Тесличко. Каже, коли оголосили про те, що набирають охочих поїхати на Схід, записався не замислюючись.

Він ніс службу разом зі своїми колегами на блокпостах у м.Славянськ та м.Краматорськ. Робота для нього була звичною. Різниця тільки у тому, що вдома затримував порушників правил дорожнього руху, а там – сепаратистів.

Іван Тесличко прослужив у міліції більше 14 років. Розпочав роботу в органах внутрішніх справ із помічника оперуповноваженого карного розшуку, далі 8 років працював дільничним інспектором у м.Іршава, а останні 5 років - у Державтоінспекції.

У загін працівників ДАІ, котрі забезпечуватимуть безпеку руху та громадський порядок у зоні АТО, записалось 15 добровольців з усієї області. Іван Тесличко погодився їхати, не роздумуючи, хоча вдома дружина, 13-річна донечка та 11- річний син. Адже переконаний, що це його обов′язок як громадянина України. Якщо не він, каже, то хто?

10 жовтня виїхав до місця дислокації. Жили у місті Слов′янську. Службу несли на блокпостах у кількох напрямках. Поруч них ішли справжні бої.

«Даішники» ретельно перевіряли всі автомобілі, які проїжджали через блокпост. Здебільшого люди із розумінням ставилися до вимог правоохоронців. Не робили винятків навіть для представників влади та високопосадовців.

За час несення служби інспектор Тесличко виявив 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань ДНР та ЛНР. Про такі затримання відразу ж повідомляли СБУ, а ті вже з′ясовували особи затриманих.

Державтоінспекторам доводилось супроводжувати представників ОБСЄ, військової техніки, допомагати біженцям, які виїжджали із зони АТО у більш безпечне місце.

Місцеві громадяни ставилися до закарпатських державтоінспекторів із повагою, навіть допомагали ідентифікувати авто місцевих мешканців та виявляти чужинців. Як каже Іван Тесличко, час від часу навіть їх пригощали.

Ситуація у містах зони АТО є досить напруженою, вночі на вулицях безлюдно, рідко коли проїде автівка. У багатьох магазинах полиці напівпорожні і покупців мало.

Читайте також: На Іршавщині збирають в зону АТО чотирьох правоохоронців (ФОТО)

Найбільше за Івана Тесличка хвилювалась дружина з дітьми, вони йому постійно телефонували.

Місяць відрядження пройшов, позаду залишились звуки моторів військової техніки, постріли та вибухи, від яких нічне небо змінювало свій колір на яскраво-рожевий…

Не можливо було не запитати Івана Тесличку і про таке. Якщо буде наказ ще раз виїхати в зону АТО, яке буде його рішення?

Наказ буде виконано, адже ми присягались на вірність народові України, тим більше наша допомога на Сході, вкрай необхідна. Буду захищати нашу державу, як і інші правоохоронці.



Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp