Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Захистити, гарантувати та реалізувати права платників податків

8 грудня 2014 р., 13:10

Фізична особа громадянин, фізична особа – підприємець чи юридична особа – підприємство – всім цим платникам забезпечуються умови для реалізації своїх обов’язків та своїх законних прав.

Це гарантовано Конституцією, Податковим кодексом та іншими законодавчими актами України, – підкреслюють в управлінні правової роботи Головного управління ДФС у Закарпатській області.

На практиці гарантування прав платників податків реалізується за допомогою можливості звернутись для відміни податкових повідомлень-рішень податкових інспекцій до судових інстанцій та до Головного управління ДФС. Так, до останнього з початку року закарпатські суб’єкти господарювання звернулись у понад 150 випадках.

– Наразі робота юридичних підрозділів органів фіскальної служби побудована на основі Концепції проектної організації правової роботи. Юрист залучається до правового процесу вже від моменту підготовки до проведення перевірки платника податків та несе відповідальність за надання відповідних правових висновків до кінцевої стадії узгодження прийнятих органами ДФС рішень про донарахування платежів чи з інших питань, – зазначила в ході проведення всеукраїнського тижня права начальник управління правової роботи Головного управління ДФС у Закарпатській області Марина Токар.

Водночас посадовець наголошує, що з метою зменшення розгляду судами справ та уникнення всіляких незручностей, пов’язаних із судовими «тяганинами», як для органів фіскальної служби, так і для платників податків, проводиться робота щодо прийняття органами ДФС рішень про недоцільність оскарження судових рішень. Таке рішення здійснюється за процедурою, що передбачена відповідними розпорядчими документами Державної фіскальної служби України.

Нагадуємо, що тиждень права в Україні започаткований Указом Президента від 8 грудня 2008 року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp