Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Минулого місяця Україна імпортувала більше 80% вугілля

12 грудня 2014 р., 21:05

Більшу частину вугілля привезли в Росію.

Україна залежить від поставок вугілля з-за кордону, про це свідчать дані за листопад 2014 року. 

Варто зазначити, що за минулий місяць Україна імпортувала 972 тис тонн вугілля, в той час як на її території було видобуто 210,7 тис тонн. В свою чергу, Україна імпортувала вугілля насамперед з Російської Федерації (693,4 тис. тонн), а також з ПАР та Австралії.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, обсяг використаного на ТЕС і ТЕЦ вугілля "українського походження" склав 17,8% від усієї використаної сировини.

Крім того, така залежність від імпортованого вугілля пояснюється конфліктом на сході України - на контрольованій терористами територіях на Донбасі видобуваються енергетичні марки вугілля, що не може зараз отримати Київ.

Як повідомлялось раніше, за словами генерального прокурора Віталія Яреми, підприємства України не можуть використовувати вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей, оскільки такі дії підпадають під статтю Кримінального кодексу "фінансування тероризму".

Нагадаємо, що генпрокурор Віталій Ярема також відзначав, що вугілля з ПАР непридатне для використання на українських електростанціях.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp