Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Книгарня" особливо відзначатиме свята

13 грудня 2014 р., 17:30

Зустрічі з письменниками посилюють інтерес до книги

Повернення до традицій гарного святкування! Одна з найстаріших книжкових крамниць Ужгорода запроваджує особливе відзначення урочистих дат.

Адже свято – це, перш за все, коло однодумців, атмосфера доброзичливості, пізнання нового! Саме цього, на думку власниці «Книгарні» (колишній «Букініст») Джульєтти Феськової нині вкрай бракує усім. Адже акції за участі письменників, книголюбів, у приміщенні бібліотек, магазинів та й просто на площі показують зростання інтересу до книги. Колись українців відносили до найбільш читаючої нації. І так гарно, що ця традиція знову повертається. Ужгородським книго манам захотілося приєднатися до цього процесу і ініціатором нової акції став наш земляк, лауреат Шевченківської премії, письменник Мирослав Дочинець.

Ідея, подарована «Книгарні» Дочинцем, закладена у заклику «Обери книгу – зроби собі настрій», який підходить до будь-якої життєвої ситуації. Отож, у святкові дні «Книгарня» запрошує відомих людей: письменників, видавців, журналістів, фінансистів, медиків, бібліотекарів та й всіх бажаючих – допомогти читачам у виборі книги: для читання, подарунку, та зрештою – настрою!

«Нам здалося доречним, щоб книголюби радили потенційним читачам ту літературу, яка допомогла їм, навчила, а, можливо, просто додала свого часу наснаги! У той час, коли Ви обиратимете книжку, ваші діти можуть малювати, гортати інші книжки», - розповідає пані Джульєтта. А ще в планах організаторів – читання вголос. Така акція уже має гарний досвід на Закарпатті: «Україна читає дітям» набула гарного розголосу в нашому краї. А ще показала – дітям дійсно варто читати вголос. «Книга з полиці» - вона зможе ожити, завдяки дорослим і дітям, які радо її читатимуть одне одному.

І, звичайно, жодна акція нині не проходить без обов»язкової, на жаль, складової – благодійної допомоги. «Ми хочемо, і вже залучаємо до акції волонтерів. Оскільки певна частина вирученої в ці дні суми буде перерахована на цю благородну мету. Ну, а консультанти-продавці – у ці дні й самі стають волонтерами», - каже пані Феськова. До слова, дитячі малюнки згодом планують передати нашим захисникам на Схід.

Отож, акція «Книгарні» (вулиця Толстого, 4, навпроти Фокстроту) стартує вже 19 грудня, на День св.Миколая з 10.00. То ж, завітай у «Книгарню», обери свою книгу! А якщо хочеш стати консультантом з продажу у ці дні, заходь, знайомся, працюй! Робимо святк

Ужгород.ін

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp