Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті почастішали "напади" на електромережі

26 березня 2014 р., 10:49

Бережіть ваше здоров'я, не наближайтесь до електричних проводів та опор повітряних ліній електропередач. Пам'ятайте, що вони завжди знаходяться під напругою.

Протягом останніх років на території Закарпатської області значно почастішали випадки порушень правил охорони електричних мереж. Порушення в основному відбуваються внаслідок недотримання населенням охоронних зон, визначених для діючих повітряних ліній електропередач. Зокрема, трапляються випадки спалювання стерні та очерету, вирубування дерев в межах просік ПЛ, будівництво в охоронних зонах, що призводить до виникнення перерв у електропостачанні споживачів області. 

Вкотре Закарпатські магістральні електричні мережі нагадують: згідно з вимогами “Правил охорони електричних мереж” охоронна зона ПЛ встановлюється вздовж повітряних ліній електропередач у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидва боки лінії від крайніх проводів і залежно від класу напруги, віддаль від крайнього проводу становить: 25 м - до 220 кВ; 30 м - до 330 кВ; 40 м - до 750 кВ. 

В охоронних зонах повітряних ліній електропередач з метою їх захисту і захисту населення від нещасних випадків категорично забороняється: будувати житлові, громадські, дачні, інші будівлі, споруди нежитлового або промислового призначення; насаджувати дерева, високорослі кущі; складати добрива, корми, торф, солому, дрова, інші матеріали; влаштовувати будь-які звалища; розпалювати вогнища; розміщувати автозаправні станції або інші сховища паливо-мастильних матеріалів; накидати на струмопровідні частини ліній електропередачі сторонні предмети, підніматися на опори повітряних ліній, демонтувати їхні складові частини; саджати дерева та інші багаторічні насадження; влаштовувати спортивні майданчики для ігор, зупинки, стадіони, ринки; проводити інші роботи та дії, які можуть призвести до пошкодження ліній електропередач; запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв. 

З метою запобігання подальшого відключення ліній електропередач та попередження населення від нещасних випадків, Закарпатські МЕМ просять жителів області, керівників сільськогосподарських підприємств, голів сільських рад, районних керівників лісового господарства, районних керівників МНС, МВС та управлінь сільського господарства, забудовників та землекористувачів суворо дотримуватись “Правил охорони електричних мереж” та “Правил пожежної безпеки України”, не допускати вказаних порушень, здійснення робіт в межах охоронної зони за відсутності оформленого дозволу згідно з умовами проведення робіт в межах охоронних зон електричних мереж населенням, землекористувачами та іншими суб’єктами господарської діяльності; водночас не допускати здійснення робіт в межах охоронної зони за відсутності оформленого дозволу згідно з «Умовами проведення робіт у межах охоронних зон електричних мереж». 

Особи, які порушують ці вимоги, несуть відповідальність за чинним законодавством України. Дозвіл при необхідності можна одержати в службі магістральних ліній ВП Закарпатських МЕМ за адресою: Мукачівський район, с. Ключарки, вул. Гагаріна, 89. Телефон (03131) 2-30-40; (03131)2-13-53 (ОДС).

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp